International, Stiri

Ele sunt reginele din prime time-ul american!

Cel mai bine plătite actriţe din seriale TV

  main

Revista Forbes a prezentat, recent, topul celor mai bine plătite actriţe americane din serialele TV. Cu încăsări de zeci de milioane de dolari, atât din prestaţia lor per episod cât şi din contractele adiacente (reclame, roluri în lungmetraje, contracte de imagine etc.), iată care sunt reginele din prime time-ul american!

Locul 1 Sofia Vergara – 30 de milioane de dolari

sofia-vergara2

Actriţa principală din mult premiatul serial „A Modern Family” a fost desemnată, pentru a doua oară consecutiv, cel mai bine plătită actriţă de televiziune din Statele Unite. Salariul său a crescut considerabil în ultimele 12 luni, iar veniturile s-au rotunjit în urma contractelor de imagine pe care Sofia le-a semnat pentru mărci celebre ca Diet Pepsi, Covergirl, Rooms to Go sau Synthroid. De asemenea, actriţa s-a lansat în vânzări, înfiinţând Vergara’s Kmart: propria linie vestimentară şi decoraţiuni interioare. Şi, totodată, Vergara este şi producătorul executiv al serialului „Killer Women”, difuzat la ABC. Toate acestea i-au adus actriţei în 2013 venituri estimate la suma de 30 de milioane de dolari.

Locul 2 Kaley Cuoco şi Mariska Hargitay – 11 milioane de dolari

kaley-cuoco-hot
Kaley Cuoco

Pentru rolul său din serialul „The Big Bang Theory”, Kaley câştigă 300.000 de dolari pe episod. În plus, redifuzările producţie îi mai aduc încă 1,5 milioane de dolari pe an. De asemenea, actriţa a mai făcut reclamă pentru Priceline şi Toyota, în urmă cărora a câştigat mai bine de 2 milionae de dolari. Şi, uite aşa, Kaley Cuoco a ajuns pe locul 2 în clasamentul celor de la Forbes cu suma de 11 milioane de dolari.

mariska-hargitay

La egalitate cu Kaley, actriţa din „Lege şi ordine”, care a şi fost răsplătită de altfel cu un Emmy şi un Glob de aur pentru prestaţia sa, a făcut din munca sa un stil de viaţă. În sensul că Mariska, care joacă rolul unui detectiv specializat în omucideri şi violuri de 15 ani încoace, a înfiinţat o fundaţie menită să vină în ajutorul minorilor care trec printr-un abuz sexual – Joyful Heart Foundation. Câştigurile actriţei au fost estimate la valoarea de 11 milioane de dolari.

Locul 3 Tina Fey – 10 milioane de dolari

tina-fey-2

Ultimul episod din serialul în care a interpretat rolul principal, „30 Rock”, a înregistrat la începutul lui 2013 o audienţă de 4,8 milioane de telespectatori. Ce urmează pentru Tina Fey? Pe lângă faptul că va prezenta Globuirle de aur şi în următorii doi ani, actriţa într-o comedie cu buget mic, „Admission”, şi pregăteşte un musical, „Mean Girls”, unde semnează şi scenariul. Totalul câştigurilor pentru Tina se ridică în 2013 la valoarea de 10 milioane de dolari.

Locul 4 Ellen Pompeo – 10 milioane de dolari

ellen-pompeo-ellen-pompeo-101377-1280-1024

Ajuns la al zecelea sezon, serialul „Anatomia lui Grey” încă este una dintre cele mai urmărite producţii în Statele Unite. Poate, şi de aceea, actria Meredith Grey câştigă 350.000 de dolari pe un singur episod. Chiar dacă în afara serialului nu este prinsă în alte contracte majore, Ellen a reuşit să strângă în 2013 aproape 10 milioane de dolari.

Locul 5 Cobie Smulders – 9 milioane de dolari

cobie-smulders-4

Deşi serialul în care joacă („How I Met Your Mother”) se apropie de final în această iarnă, Cobie Smulders nu pare să-şi facă probleme, mai ales că anul acesta a avut şi alte roluri în lungmetraje, precum cel din „Captain America”. În plus, se pregăteşte de filmările pentru ” Avengers 2″. Câştigurile sale în ultimele 12 luni sunt estimate la 9 milioane de dolari.

blank
blank