El Salvador
Featured, International

El Salvador va folosi profitul din criptomonede pentru a construi 20 de școli

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a anunțat că națiunea va construi 20 de școli noi cu profitul din Bitcoin, a confirmat secretarul de presă al Contului de Twitter al Președinției, a transmis Bitcoin Magazine.

Fondurile provin din surplusul trustului salvadorean pentru adoptarea Bitcoin, care se bucură în prezent de maxime istorice peste pragul prețului de 60.000 de dolari americani pe unitate digitală.

Investiția în Bitcoin a ridicat un spital veterinar
Anunțul a fost făcut imediat după ce președintele Bukele a efectuat actul simbolic de așezare a primei pietre a primului spital veterinar public din El Salvador. Acea inițiativă a devenit realitate și datorită succesului investiției în Bitcoin a țării.

La eveniment, președintele Bukele a declarat că spitalul veterinar „ne va permite să facem 384 de consultații zilnice, să participăm la 128 de urgențe zilnice, să efectuăm zilnic 64 de operații la câini și pisici, 64 de programări la coafură, 128 de reabilitări și 32 de radiografii”. Spitalul veterinar este, de asemenea, setat să angajeze 300 de salvadoreni.

20 de școli noi, doar din Bitcoin
Construcția celor 20 de noi școli „Bitcoin” se adaugă celor 400 de școli din Programul My New School, relatează surse locale .

Acest lucru vine la doar o săptămână după ce Bitcoin a ajuns la maximul istoric de aproape 67.000 de dolari americani. Pe 28 octombrie, președintele Bukele a confirmat prin Twitter că națiunea din America Latină a cumpărat „Bitcoin la preț scăzut”, schimbând dolari pentru Bitcoin, într-un moment în care credea că acesta rămâne subevaluat de piața globală.

Cea mai recentă achiziție de 420 Bitcoin de către El Salvador și-a adus stack-ul național la 1120 Bitcoin, în valoare de peste 70 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol.