Prigojin
International

El l-a ucis pe Prigojin?! Informaţia momentului din Rusia. A fost reţinut

S-a aflat cine este inginerul care a lucrat la avionul cu care zbura Evgheni Prigojin de la Moscova spre Sankt Petersburg, înainte de a muri. Iată cum arată bărbatul respectiv. Serviciile secrete l-au luat deja în custodie şi vor să afle dacă el a fost cel care ar fi pus o bombă la bordul aparatului de zbor.

Sergey Kitrish este inginerul care a reparat avionul în care a murit Evgheni Prigojin

Sergey Kitrish este inginerul care a efectuat reparații la avionul în care Evgheni Prigojin și-a găsit sfârșitul. Potrivit informațiilor oferite de contul de Telegram VchK-OGPU, investigatorii ruși pun presiune pe Sergey Kitrish. Vor să afle dacă a fost sau nu amplasată o bombă în acel avion.

„Sergey Kitrish (41 de ani) lucrează de mult timp pe avionul lui Progojin, iar înainte de zborul fatal a făcut niște reparații de ultim moment.

La scurt timp după explozie, Kitrash a fost luat de serviciile secrete și dus la locul accidentului. Soarta inginerului este necunoscută”, relatează sursa citată anterior.

SUA și alte țări occidentale au anunțat, joia trecută, că rapoartele preliminare despre moartea lui Evgheni Prigojin îi determină să creadă că a avut loc o explozie la bordul avionului în care se afla.

Se pare că explozia ar fi fost provocată de un dispozitiv plasat la bordul aparatului de zbor. Ea a cauzat prăbușirea avionului, omorând toți pasagerii, inclusiv pe Evgheni Prigojin, relatează cotidianul american The New York Times.

Prigojin

Artem Stepanov, primul suspect în cazul morții lui Evgheni Prigojin

În prezent, anchetatorii ruși iau în calcul ipoteza conform căreia un dispozitiv exploziv ar fi fost amplasat în trenul de aterizare al avionului lui Evgheni Prigojin. Explozia ar fi smuls aripa avionului, care, ulterior, a lovit stabilizatorul, apoi avionul a intra în picaj.

Potrivit Meduza, o bombă ar fi fost amplasată în avionul cu care Evgheni Prigojin călătorea de la Moscova spre Sankt Petersburg. Dispozitivul exploziv ar fi fost ascuns într-o ladă cu sticle de vin înainte de decolarea avionului.

Potrivit sursei citate anterior, primul suspect ar fi Artem Stepanov, fost acționar majoritar al Grupului Wagner și pilot personal al lui Evgheni Prigojin în cadrul companiei MNT-Aero, care deține avionul prăbușit.

Artem Stepanov ar fi plecat în Kamchatka din Extremul Orient al Rusiei înainte de producerea accidentului. Fratele său a declarat că nu a fost disponibil online în ultimele trei zile. În plus, proprietara companiei MNT-Aero, Olga Gubareva, și partenerul de afaceri al lui Artem Stepanov, Kirill Shcherbakov, au dispărut.

Atenție! Momentan, aceste informații nu au fost confirmate oficial.

Prigojin

blank