Actualitate

Ei sunt cei 4 angajați SMURD care au plecat să salveze îngeri

O veste tristă a cuprins România astăzi. 4 angajați SMURD care se aflau într-o misiune de salvare în Republica Moldova au pierit într-un tragic accident după ce s-au prăbușit cu elicopterul.

O echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai IPJ Iași, sub coordonarea procurorilor militari, s-au deplasat în Republica Moldova, pentru a face cercetări în cazul prăbuşirii elicopterului SMURD.

Specialiștii Poliției Române, sunt conduși de directorul Institutului Național de Criminalistică din IGPR, chestor de poliție Gabriel Țîru. Aceștia au plecat cu un laborator criminalistic dotat cu toate elementele tehnice necesare cercetării unui astfel de eveniment și cu Unitatea Mobilă pentru Identificarea Victimelor Dezastrelor.

Totodată, ministrul Petre Tobă a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale. De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați.
Cei 4 membrii ai echipajului SMURD care au pierit în accident sunt:

Comandantul echipajului – comandor Gavril Doru, 53 de ani, împuternicit comandant al Unității Speciale de Aviație Iași. Acesta era încadrat în structuri militare din 23.08.1985, iar în Ministerul Afacerilor Interne din 01.05.2005 și avea o experiență de zbor pe elicopter de 4181 ore, era absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație Aurel Vlaicu, era căsătorit și avea un copil.

Copilotul – căpitan-comandor Șocae Voicu, 36 de ani, pilot de elicopter, încadrat în structuri militare din 26.07.2003, iar in Ministerul Afacerilor Interne din 01.09.2008. Acesta avea o experiență de zbor pe elicopter de 1480 de ore, era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă Brașov din 2003, era căsătorit și avea doi copii.

Dr. Dumea Mihaela – medic specialist medicină de urgență, asistent universitar la Universitatea de medicina si farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, avea 39 de ani, încadrată la U.P.U. SMURD Iași de 11 ani, avea o experiență de 5 ani pe elicopter, era căsătorită și avea un copil.

As. Sandu Gabriel – asistent medical principal medicină de urgență, avea 38 de ani, era încadrat la U.P.U. SMURD Iași de 16 ani, avea o experiență de 11 ani pe elicopter, era căsătorit și avea un copil.

blank