IT&C, Stiri

Efectul pozelor personale de pe Facebook

Un studiu recent arata impactul pozelor propii de pe Facebook

FacebookPlatforma Facebook este plina de milioane de poze ce apartin utilizatorilor. Un studiu recent arata ce impact au vizionarea propiilor poze din contul fiecaruia. Practic vizualizarea fotografiilor, dupa o perioada de timp, de catre utilizatori creeaza o buna dispozitie si poate fi la fel de benefica pentru creier la fel ca o plimbare in parc.

Studiul este realizat de catre o serie de cercetatori britanici de la University of Portsmouth. La studiu au participat 114 utilizatori ai retelei Facebook, cu varsta medie de 34 de ani, dar 39% dintre ei avand antecedente de tulburari psihice. Cercetatorii au sesizat faptul ca utilizatorii isi posteaza cele mai frumoase si mai pozitive poze ce fac parte din viata lor, astfel revederea lor de catre utilizatori este una care le aduce aminte de momente frumoase din viata lor.

„Vizualizarea propriului profil de pe Facebook este benefica pentru starea de dispozitie. Astfel, cu cat cineva este mai inclinat spre depresie, cu atat mai bine ii face vizualizarea propriului profil de pe Facebook”, anunta doctorul Alice Good, de la University of Portsmouth, din Marea Britanie, conform Mediafax. .

blank