Life, Stiri

Efectele strugurilor asupra tenului

Extractul de struguri are efect dovedit antiîmbătrânire

struguri

Binefacerile strugurilor nu se resimt doar la nivelul papilelor gustative. Principiile lor active au un efect extraordinar asupra pielii – află care sunt acestea!

Dacă este un domeniu în care roadele viței de vie pot fi consumate fără moderație, acesta este acela al frumuseții și îngrijirii. Extractele de struguri sau de semințe de struguri au efect dovedit antiîmbătrânire, sunt hidratante și previn petele pigmentare.

– Resveratrolul : este una din certele comori ale roadelor viței de vie. Este un compus care are, în primul rând, are rolul de a face planta mai rezistentă la agresiunile de mediu – vânt, ploaie, frig. În cosmetică, această substanță stimulează producția de colagen și elastină, și luptă contra procesului chimic care accelerează îmbătrânirea cutanată.

– Polifenolii (antioxidanți puternici): se extrag din semințele strugurelui și au capacitatea de a lupta contra radicalilor liberi și de împiedica distrugerea acidului hialuronic – componentul natural al dermei care dă aspectul sănătos al pielii. În cosmetică, e folosit în numeroase creme antirid.

-Viniferina: are rolul de a estompa petele maronii de pe ten. Pe vremuri, femeile aveau obiceiul de a aplica sevă de viță-de-vie pe față, pentru a atenua petele. Cercetătorii au studiat efectul de depigmentare al acestui compus care, în prezent, intră într-o multitudine de rețete de îngrijire de marcă.

– Uleiul din semințe de struguri: are efect ultra-hrănitor. Este bogat în acizi grași Omega-6 și în vitamina E care are efect antiîmbătrânire. Poate fi folosit în rețete de îngrijire „de casă”, în combinație cu alte uleiuri esențiale.

Bine de știut! Cel mai simplu tratament de frumusețe constă într-un gomaj, care se face prin zdrobirea boabelor proaspete de strugure, amestecarea lor cu puțină miere și aplicarea amestecului pe pielea feței și a corpului – după care se clătește din abundență. Acidul din fructe au acțiune exfoliantă, în timp ce zahărul din miere are acțiune hidratantă.

blank