Actualitate, Stiri

Educaţie cu bătaia! Elevi de clasa I, BĂTUŢI ŞI TERORIZAŢI de învăţătoarea lor

Într-o şcoală din judeţul Vaslui, elevii de 7 ani sunt terorizaţi la propriu de învăţătoare. Părinţii au reclamat că micuţii sunt bătuţi şi jigniţi. Învăţătoarea a picat primul test psihologic şi acum este anchetată de Inspectoratul Şcolar.

fetitaaa_32016900

Părinţii mai multor copii de 7 ani au reclamat că micuţii sunt bătuţi şi jigniţi de învăţătoare, la Şcoala Pungeşti, judeţul Vaslui.

O învăţătoare din Pungesti nu mai este dorită la catedră de către pãrintii elevilor de la clasa I din localitate. Părintii elevilor clasei întâi se plâng cã învătătoarea le terorizează fizic si psihic copiii, din cauzã cã micutii nu se descurcă la exercitiile pe care aceasta le predă. Părinţii spun că învătătoarea amenintă copiii cã vor avea de-a face cu ea dacă vor da detalii de la ceea ce se întâmplã în clasă.

“Ieri (luni, n.r.), pe la ora 12, stăteam în curte si-mi vedeam de treburile gospodăresti. Mi-am vãzut copilul că vine de la scoală si am iesit să-l întâmpin, asa cum fac de obicei. L-am văzut că plânge, l-am întrebat ce a pătit, dar nu voia să spună la început. Apoi, cu chiu, cu vai, ne-a spus că învătătoarea i-a bătut cu varga la palmă pe toti, că nu au stiut. M-am enervat la culme si am asteptat-o în fata portii sã iasă de la scoalã, că ea trece prin fata casei noastre când se duce acasã. Am văzut-o, în spatele ei la vreo câtiva metri venea si omul de serviciu de la scoalã care are copilul în aceeasi clasă cu al meu si tipa la ea. Eu sunt un om educat, nu am ridicat niciodată pumnul la nimeni, dar de nervi am început să urlu la ea si i-am spus cã o să dea socoteală pentru ceea ce i-a fãcut copilului meu. Ea se bâlbâia, spunea că pot să fac ce vreau, că nu o interesează”, a declarat Viorel Barzu, tatăl unui elev de la clasa învãtãtoarei, potrivit vremeanoua.ro.

Învătătoarea, Doina Chirvase, mai are încă un an până va iesi la pensie, iar oamenii spun că aceasta a suferit două interventii chirurgicale la cap. Ieri, părintii s-au plâns directoarei scolii de comportamentul învătătoarei, care a fost trimisă imediat la Vaslui pentru a-si efectua un control psihologic. “Azi dimineatã (ieri, n.r.) am făcut o sedintă în clasã, cu directoarea, învătătoarea si câtiva elevi. Doamna directoare a trimis-o pe învătătoare la Vaslui să-si facã un control, iar ea a spus că nu se duce, că nu are bani. Directoarea a insistat, i-a decontat dumneaei transportul. Am aflat cã i s-a interzis sã vină la catedră pentru zece zile”, a mai spus tatăl copilului.

Gabriela Plãcintã, inspectorul general al ISJ, a declarat că se va face o anchetă pentru a se stabili ceea ce s-a întâmplat la scoala din Pungesti.