Edi Iordănescu
Sport

Edi Iordănescu și a dat OK-ul să preia Naționala?

FRF și Edi Iordănescu au ajuns la un acord de principiu, informează GSP. Ladislau Boloni și fostul antrenor de la FCSB și CFR au fost ultimele două ținte ale lui Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, dar se pare că prima a lăsat impresia mai degrabă de neseriozitate, potrivit sursei citate.

Antrenorul în vârstă de 68 de ani i-a ținut o bună perioadă de timp în așteptare pe oficialii FRF. La un moment dat s-a vorbit chiar despre faptul că Boloni așteaptă o ofertă mai bănoasă, din Asia. Ceea ce i-a deranjat cel mai mult pe Burleanu și Stoichiță a fost faptul că fostul antrenor al lui Cristiano Ronaldo nu a mai acceptat întâlniri directe cu oficialii de la Federație și nici nu a respins categoric o posibilă preluare a naționalei. Astfel, oficialii FRF au rămas cu impresia că Boloni nu este varianta care să se plieze pe viziunea oamenilor din Federație.

În schimb, Edi Iordănescu a stabilit condițiile pentru preluarea naționalei. Fostul antrenor de la FCSB va analiza în curând contractul, împreună cu avocații săi. Dacă totul va corespunde cerințelor lui Iordănescu Jr., acesta va deveni și oficial, noul selecționer al României.

Din primele informații „scurse” în presă, în contract ar fi stipulată o clauză de reziliere 300.000 de euro, egală cu contractul pentru un an de zile, valabilă pentru ambele părți. Ea va putea fi activată până la EURO 2024, turneu pentru care FRF trage la calificare.

Când ar putea fi prezentat oficial Edward Iordănescu, în calitate de antrenor al naționalei României
Numirea lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, luni sau marți, în cadrul ședinței Comitetului Executiv, menționează presa sportivă. Astfel, tot săptămâna viitoare ar putea fi prezentat oficial noul selecționer, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă totuși nu se va ajunge la un angajament, ultima variantă și cea mai la îndemână pentru Răzvan Burleanu ar fi Adrian Mutu, care la un moment dat părea a fi varianta sigură pentru „tricolori”.

Edi Iordănescu stă pe tușă de la jumătatea lui noiembrie 2021, când a plecat de la FCSB după 11 partide – 8 victorii și 2 egaluri. Antrenorul în vârstă de 43 de ani a pregătit până acum: Fortuna Brazi, FCM Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, CSKA Sofia (Bulgaria), Astra Giurgiu, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș.