Eddie Jaku, un supraviețuitor al Holocaustului care s-a descris ca fiind „cel mai fericit om de pe pământ” a murit la vârsta de 101 ani. Potrivit BBC, acesta a fost închis în patru lagăre de concentrare, a condus o îndrăzneață evadare într-un tren, s-a eliberat de un marș al morții și a supraviețuit într-o pădure, totul în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Eddie Jaku și-a dedicat tot restul vieții sale pledând pentru pace și bunătate. Cu ocazia aniversării de 100 de ani, supraviețuitorul și-a publicat memoriile. Acesta a fost intitulat „cel mai fericit om de pe Pământ”. De asemenea, l-a făcut unul dintre cei mai vechi autori publicați din lume.

„Nu urăsc pe nimeni. Ura este o boală care poate distruge dușmanul tău, dar te va distruge și pe tine”, a spus el.

Eddie Jaku locuia în Australia încă din anul 1950. Acesta a murit într-un centru de îngrijire din Sydney. El a supraviețuit soției sale de 75 de ani, Flore, fiii lor Michael și Andre, patru nepoți și cinci strănepoți.

Am trăit un secol și știu ce înseamnă să privești răul în față. Am văzut cele mai rele din omenire, ororile lagărelor de moarte, eforturile naziste de exterminare a vieții mele și a tuturor oamenilor. Dar acum mă consider cel mai fericit om de pe pământ”, a scris el.