IT&C, Stiri

Ecranele flexibile vor intra şi ne vor schimba viaţa

A început revoluţia Oled, care ne pregăteşte ceasuri, telefoane şi tablete flexibile

  flex

PlasticLogic, compania care dezvoltă ecranele ePaper pentru e-book-uri, a anunţat că a pus la punct întregul lanţ tehnologic pentru a trece la producţia de serie a primelor ecrane Oled flexibile din lume. În urmatorii ani vor fi lansate ceasuri, telefoane, tablete, până şi etichete de sticle cu ecrane subţiri cât foaia de hârtie, indestructibile.

Cand spunem ca va fi o adevarata revolutie, nu exageram cu nimic. Ecranele Oled vor ajunge, treptat, sa echipeze aproape toate lucrurile pe care le folosim zilnic, relatează GadgetReport.ro

Ne vom lua adio de la telefoanele din ziua de azi si vom trece la unele extrem de subtiri, flexibile si indestructibile. Vom avea televizoare la ce dimensiuni vrem, ce vor fi “taiate” in magazin la marimea dorita si le vom aplica pe perete, acasa, ca pe tapet. Vom avea pana si sticle cu ecrane Oled pe care vom vedea clipuri video cu detalii despre continutul acestora, sfaturi de sanatate etc.

In 10-15 ani de acum incolo, tehnologia care acum este de top ni se va parea invechita, precum magnetofoanele sau televizoarele cu tub catodic. PlasticLogic a lansat pe internet un clip video de prezentare in care isi expune cateva dintre produsele Oled la care lucreaza. Prin intermediul materialului, isi face disponibila oferta de productie.

LG, Samsung, Sony si Apple dezvolta, la randul lor, astfel de ecrane insa au ales ca aceste schimbari fundamentale sa le puna in practica treptat, din motive ce tin de politica comerciala.

Pana la urma, sa treci la astfel de gadgeturi inseamna sa renunti la investitiile de miliarde in liniile de productie din prezent si sa investesti in dezvoltarea altora noi. O misiune dificila, pe care gigantii IT&C au ales sa o puna in practica cu pasi de melc.