Featured, International

Economia din Sri Lanka va fi pusă pe butuci după atentate

Atentatele de Paşte din Sri Lanka ar putea să provoace pierderi în valoare de până la 1,5 miliarde de dolari sectorului turistic anul acesta, a estimat vineri ministrul srilankez al Finanţelor, relatează AFP potrivit news.ro.

”Turismul va fi (sectorul economic) cel mai dur afectat”, a declarat ministrul finaţelor Mangala Samaraweera, într-o conferinţă de presă.

”Ne aşteptăm la o scădere cu 30% a sosirilor, iar asta înseamnă o pierde de aproximativ 1,5 milioane de dolari”, estimează el.

Această insulă din Asia de Sud, care atrage prin plajele sale idilice şi natura verde, a înregistrat în 2018 un an-record, cu 2,33 milioane de turişti.

Din Regatul Unit în Israel, trecând prin Olanda, mai multe ţări şi-au îndemnat cetăţenii să evite să se ducă în Sri Lanka sau să părăsească ţara în cazul în care se află acolo.

Australia a estimat, vineri, ”probabil” ca noi atentate să fie comise, în timp ce căutarea unor suspecţi continuă.

Sute de olandezi care se află în prezent în Sri Lanka urmează să fie repatriaţi în Olanda ”în zilele următoare”, a anunţat vineri un fond de garanţie activ în turism.

Parisul le recomandă francezilor să-şi limiteze deplasările în capitală, Colombo, şi să evite lăcaşuri de cult şi adunări în întreaga ţară.

Kamikaze au vizat duminică dimineaţa biserici aparţinând minorităţii creştine şi hoteluri de lux, omorând 253 de oameni.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat aceste atentate sinucigaşe, atribuite de Colombo National Thowheeth Jama’ath (NTJ), o mişcare jihadistă locală.

blank