Navalnîi
International

Echipa lui Navalnîi a primit confirmarea oficială despre moartea opozantului / „Alexei Navalnîi a fost asasinat”

Purtătorul de cuvânt al lui Alexei Navalnîi a anunțat pe Telegram că echipa opozantului rus a obținut confirmarea oficială despre moartea lui.

„Alexei Navalnîi a fost asasinat”, a scris echipa opozantului pe contul de Telegram. Decesul a avut loc pe 16 februarie, la ora locală 14:17, potrivit notificării oficiale transmise mamei lui Navalnîi.

Un angajat al coloniei a declarat că trupul lui Navalnîi se afla în Salekhard.

„Acesta a fost luat de către anchetatorii ruși. Acum, aceștia efectuează „cercetări” cu el. Cerem ca corpul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi să fie predat imediat familiei sale”, s emaia ratî în postare.

Ludmila Navalnaia, mama liderului opoziției ruse, a mers sâmbătă dimineață la colonia penitenciară unde acesta a murit, însoțită de avocatul celui mai mare adversar al lui Putin, a relatat sâmbătă ziarul rus Novaia Gazeta, citat de Reuters.

Rusia a păstrat sâmbătă tăcerea în legătură cu moartea în închisoare a lui Alexei Navalnîi, opozantul numărul unu al Kremlinului, dar a luat cuvântul pentru a respinge acuzațiile occidentale potrivit cărora președintele Vladimir Putin ar fi responsabil pentru moartea acestuia, potrivit AFP.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters.

În decembrie, dizidendul rus – în vârstă de 47 de ani – fusese transferat în colonia penală „Lupul Polar”, considerată una dintre cele mai dure din Rusia, majoritatea deținuților de acolo fiind condamnați pentru omor sau infracțiuni deosebit de grave.

blank