Ecaterina Andronescu vrea să fie președinte executiv al PSD. Fostul ministru al Educației a ajuns la sediul partidului din Kiseleff pentru a-și depune candidatura. Sâmbătă, social-democrații se reunesc, la Sala Palatului, pentru a alege o nouă conducere, respectiv președintele executiv, secretarul general și 16 vicepreședinți.

”Am depus ( candidatura, nr)  în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii la congres decid prin votul lor. Aşa cum s-au desfăşurat toate congresele până acum, de fiecare dată, toate funcţiile au fost supuse din nou la vot pentru un nou mandat, pentru că altfel noi ne aflăm în interiorul unui mandate, în care toată lumea care a trecut prin votul congresului a obţinut un mandate de patru ani. Suntem încă la jumătatea mandatului”, a declarat Ecaterina Andronescu, întrebată fiind dacă era nevoie de un vot pentru toate funcţiile din cadrul PSD.

Aceasta este prima candidatura la funcția de președinte executiv al PSD anunțată oficial. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă ar urma să-și depună, la rândul ei, candidatura pentru a deveni numărul doi în partid.

Social-democrații au decis, luni, ultimele detalii ale Congresului Extraordinar de sâmbătă. Astfel, la Congres se vor alege președintele executiv al PSD, secretarul și cei 16 vicepreședinți, aleși pe regiuni, jumătate urmând a fi bărbați și jumătate femei. Din Statutul partidului a fost eliminată interdicția pentru președinții de organizații județene de a candida la o funcție în conducerea centrală.