Ecaterina Andronescu, atac la Dragnea, înainte de Congres: ”Nu trebuia să facem alegeri!”, a spus vicepreședintele PSD, joi, la sediul central al partidulului, unde și-a depus mandatul pentru a doua funcție în partid, cea de președinte executiv.

“Cred că la acest Congres, care este un Congres extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document, cu un proiect de ţară, în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, cum vedem sănătatea, toate domeniile socio-economice, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrat pe Proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile reprezintă ceva ce țin de viaţa internă a PSD”, a spus Andronescu, adăugând că important este ce face PSD pentru țară.

Întrebată cum comentează decizia Biroului Permanent PSD Bucureşti-Ilfov de a o susţine pe Viorica Dăncilă pentru aceeaşi funcţie de preşedinte executiv, Andronescu a spus că ”orice om are dreptul să îşi poată depune candidatura”.

Ea a precizat că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida. Ecaterina Andronescu a mai spus că PSD se află în interiorul unui mandat de 4 ani, care se află încă la jumătate de mandat.

Despre viitoarea conducere a PSD, Ecaterina Andronescu a precizat că aceștia trebuie votați de membrii PSD, în Congres. Senatoarea PSD a tras un semnal de alarmă, în privința scăderii PSD în sondaje. ”Și acesta trebuia să fie de interes la Congres, să discutăm care sunt motivele pentru care PSD a scăzut în sondaje”, a mai spus aceasta.

Social-democrații au decis, luni, ultimele detalii ale Congresului Extraordinar de sâmbătă. Astfel, la Congres se vor alege președintele executiv al PSD, secretarul și cei 16 vicepreședinți, aleși pe regiuni, jumătate urmând a fi bărbați și jumătate femei. Din Statutul partidului a fost eliminată interdicția pentru președinții de organizații județene de a candida la o funcție în conducerea centrală.