Actualitate, Featured

Ecaterina Andronescu are un moment de sinceritate si recunoaste că ne aflam in fata unui dezastru iminent

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, la o întâlnire cu primarii municipiilor, că abandonul școlar din România este foarte mare, iar în prezent sunt înscriși 2,8 milioane de elevi, față de 4,3 milioane, câți erau acum 15 ani, potrivit mediafax.

Andronescu are un moment de sinceritate si recunoaste că ne aflam in fata unui dezastru iminent

„Ne confruntăm cu una din dramele pe care le trăiește România, poate cea mai mare, cu o scădere dramatică a populației școlare. Dacă în urmă cu 15 ani aveam circa 4.300.000 de elevi în sistemul de învățământ, astăzi mai avem doar 2,8 milioane și este absolut greu de acceptat pentru oricare dintre noi că în 2018 s-au născut mai mulți copii ai românilor în afara granițelor țării decât în țară”, a declarat, miercuri, Ecaternia Andronescu, în cadrul reuniunii generale a Asociației Municipiilor din România.

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a mai declarat că abandonul școlar din România este extrem de mare, care crește de la an la an.

„Încercăm să diminuăm abandonul școlar. România raportează un abandon școlar extraordinar de mare. Dau un singur exemplu, în 2018 au fost înmatriculați în sistemul de învățământ în clasa a VIII – a 174.000 de elevi, s-au înscris la Evaluare 150.000, și s-au prezentat la examen 142.000”, a mai precizat Andronescu.