Ce tehnologie revoluţionară intră în producţie

 tastatura_virtuala_in_relie

Dupa trei ani de cercetari, dezvoltatorii de la Tactus Technology au reusit sa puna la punct prima versiune comerciala pentru tastatura virtuala in relief, o tehnologie care promite sa revolutioneze modul in care percepem interactiunea cu telefoanele mobile, tabletele şi celelalte ecrane touch-screen.

Prezentata initial la o conferinta din Boston, in 2012, tehnologia inventata de Tactus Technology, bazata pe Haptic Responses & Elastic Screen Interfaces, permite utilizatorului sa acceseze butoanele de pe ecran mult mai usor, in conditiile in care acestea ies in relief, relatează GadgetReport.ro

Astfel ca experienta tactila, spun inventatorii, va fi mult mai facila. Primele gadgeturi cu acest tip de tastatura le vom vedea din 2015, odata cu lansarea noilor tablete si telefoane cu ecrane flexibile OLED.

Şi Apple lucreaza la o asemenea tastatura pentru care a obtinut, in 2010, si un brevet din partea Oficiului de Marci si Inventii din Statele Unite.

Noile ecrane OLED elastice, propuse de Apple, se vor plia pe functiile accesate de utilizator. Astfel ca, de exemplu, atunci cand veti dori sa scrieti un text pe gadget, va fi generata o tastatura virtuala cu butoane in relief care va usura scrierea mesajului.