IT&C

E mai bine să îți faci un blog sau un website?

Oricine vrea să pună bazele unei afaceri online pentru prima oară își pune două întrebări esențiale: Ar trebui să-mi construiesc un blog sau un website? Care este diferența dintre un blog și un website?

 

Nu este de mirare că atâtea persoane se confruntă cu această dilemă dacă ne gândim că fiecare proprietar de blog sau de website, atunci când virbește despre copilașul lui, are grijă să specifice clar dacă este vorba de un blog sau de un website și nu face niciodată confuzie între cele două. De aceea, dacă nu ai avut niciodată un blog sau un website este normal să te gândești de ce este atât de important să alegi una din aceste două opțiuni.

 

Blog versus Website – care este diferența?

 

S-ar putea să pară destul de surprinzătoare această afirmație, dar un blog este de fapt un website, la fel ca și YouTube, Facebook, Instagram și orice altă platformă, magazin sau landing page de pe internet. Pe de altă parte, nu orice website este neapărat și un blog.

 

Dacă ne gândim de exemplu doar la website-urile de prezentare, există foarte multe website-uri formate dintr-o singură pagină în care sunt de obicei enumerate câteva servicii oferite de o afacere și beneficiile lor. De multe ori blogurile sunt privite ca o activitate de petrecere a timpului liber pentru niște persoane care doresc să-și expună părerile într-un loc public, un mediu mai puțin formal și departe de a se putea numi un business în toată regula. Dar există și bloguri care deși nu vând nimic în mod direct, generează o mulțime de bani și sunt singura preocupare a proprietarilor lor. De asemenea, există și magazine online cu cele mai diverse produse din lume, care pe lângă partea de shop, au și o parte de blog în care prezintă subiecte legate de bunurile pe care le vând sau descriu direct funcționalitățile acestora.

 

Cum decid dacă am nevoie de un blog sau de un website?

 

Vestea bună în legătură cu această dilemă este că în ziua de azi nu este deloc nevoie să te mai gândești dacă merită să începi un blog sau un website pentru că le poți avea foarte simplu pe amândouă, fără să cheltuiești o avere și fără să-ți bați capul cu programarea.

 

Modul prin care poți obține ceea ce îți dorești este folosirea unui sistem de administrare a conținutului, precum WordPress și să în doar câteva ore website-ul tău cu blog poate fi în picioare.

 

De ce să folosești WordPress pentru a-ți construi un website cu blog?

 

Primul motiv pentru care ar trebui să alegi WordPress ca sistem de administrare a conținutului tău este modul său de utilizare. Pe lângă faptul că este gratuit, WordPress are o interfață foarte intuitivă, simplu de folosit chiar și pentru un începător.

 

De asemenea, dacă vrei un blog sau un website precum un magazin online cu blog, WordPress este cel mai bun pentru că la originile sale el a fost creat ca o platformă specială pentru crearea blogurilor.

 

Apoi, WordPress este excelent pentru că în orice moment te poți răzgândi și schimba radical imaginea website-ului tău deoarece, acum, cu ajutorul lui, poți face chiar și platforme cu el.

 

Pot folosi un blog/website WordPress pentru afacerea mea?

 

Da. Poți folosi un blog sau un website dezvoltat în WordPress pentru orice tip de afacere, dar pe măsură ce website-ul tău se dezvoltă și are nevoie de teme mai complexe și mai multe module, ar fi bine să optezi pentru niște servicii de mentenanță WordPress. Astfel, poți fi sigur că website-ul tău va funcționa în permanență impecabil și nu vei pierde niciodată trafic din cauza unor probleme tehnice.

 

WordPress îți permite să-ți dezvolți website-ul atât cât îți dorești, iar dovada că cerul este limita sunt o mulțime de website-uri mari precum: BBC, Wired și așa mai departe, construite în WordPress.

 

În concluzie, WordPress este potrivit pentru oricine își dorește o afacere prosperă în mediul online, indiferent dacă este vorba de un blog sau orice alt tip de website, dar cu condiția să apeleze la o echipă de specialiști care îi pot oferi suportul necesar atunci când este nevoie.