Actualitate

E ATATA DURERE CA AR CRAPA PAMANTUL DACA OAMENII AR SCAPA-O!

rescue-members-transfer-an-injured-person-to-a-357607-800x450Oana Matei, soţia lui Cristian Matei, unul din tinerii raniţi în tragedia din clubul Colectiv, povesteşte atmosfera de pe holurile spitalului Bagdasar, loc unde este internat și soțul ei.

“PE HOLURILE DE LA BAGDASAR ARSENI moartea a lovit crunt. Din nou. A treia oară.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni e atâta durere incat s-ar crapa pamantul daca sufletele n-ar tine durerea în ele.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni au curs atatea lacrimi incat au scrijelit obrajii. Focul nu a ars numai trupurile de la Colectiv. A ars și sufletele celor care erau acasa.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni sunt mame si sotii si surori si frati si tati. Nici ei nu mai stiu ce sunt. Si daca mai sunt. Se mișcă de pe un scaun pe altul ca niste fantome. Dar nu se indeparteaza de usa.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni toti au devenit o familie. Îi uneste durerea si frica. Acolo nu mai spui Buna dimineata. Intrebi doar soptit: Sunt toti?
Pe holurile de la Bagdasar Arseni urla neputinta. Neputinta in fata durerii si in fata mortii. E un sentiment cumplit. Sa nu poti sa faci nimic. Si stai cu sufletul gol, pustiit. I-ai pune inima ta in piept, dar nu poti. Ai respira in locul lui, dar nu poti. Nu poti, nu poti, nu poti.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni trec multi oameni in halate albe. Nu-i cunosti. Nu stii nimic despre ei. Dar ii rogi sa-ti spuna ceva despre al tau. Traieste?
Pe holurile de la Bagdasar Arseni s-a improvizat un altar. Cu icoane si flori si candele si carti de rugaciune. Sa lumineze drumul celor transformati in ingeri. Și să ducă rugaciunile celor rămași în viață către cer.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni vin mulți voluntari. Vor să te ajute. Aduc mâncare si apa si ganduri bune. Nu pot sa aduca si sanatate pentru cei de dincolo de usi. Uneori te simti vinovat. Vinovat ca primesti atata atentie.
Pe holurile de la Bagdasar Arseni vor fi cu doi parinti mai putin. Lui Serian i-au crescut aripi. Era frumoasa si avea 25 de ani.
Noi am plecat de pe holurile de la Bagdasar Arseni. Dar o parte din suflet a ramas acolo. Lângă oamenii de pe holurile de la Bagdasar Arseni și lângă doctorii care, uneori, au facut minuni”
, a scris femeia îndurerată pe Facebook.