Ciprian Tătărușanu (35 de ani) a sosit la AC Milan în luna septembrie a anului trecut, însă presa din Italia scrie că goalkeeper-ul român va părăsi formația din Serie A la finalul acestui sezon.

AC Milan încearcă în această perioadă să ajungă la o înțelegere cu portarul titular Gianluigi Donnarumma (22 de ani) privind prelungirea contractului scadent la finalul acestui sezon, însă formația de pe San Siro are și o variantă de rezervă pregătită – francezul Mike Maignan (25 de ani), de la Lille.

Pe lângă postul de titular dintre buturi, AC Milan vrea să facă schimbări și la nivelul variantei de rezervă. Publicația La Repubblica, citată de Goal, anunță că formația lui Stefano Pioli a ajuns deja la o înțelegere cu veteranul Antonio Mirante (37 de ani), care își va încheia contractul cu AS Roma la finalul acestei stagiuni.

Mirante, fost portar Juventus, Crotone, Sampdoria, Parma sau Bologna, este considerat de Milan o variantă mai bună din punct de vedere financiar, iar clubul este gata să renunțe la Tătărușanu.

“Mirante nu va ajunge la Milan pentru a-i lua locul lui Donnarumma, ci pentru a-l înlocui pe Ciprian Tătărușanu”, scrie Goal.

“Discuțiile dintre Milan și Mirante nu sunt noi. S-a vorbit despre această variantă și vara trecută, când portarul născut în 1983 urma să fie rezerva lui Donnarumma. Nu s-a materializat mutarea, iar Ciprian Tătărușanu a ajuns la Milan ca ‘număr 12’.

Fostul portar de la Lyon poate reprezenta obstacolul major din drumul lui Mirante către Milanello, având în vedere că înțelegerea sa expiră pe 30 iunie 2023. Pentru a-i face loc lui Mirante, Maldini și Massara trebuie să-l vândă mai întâi pe român”, notează și Calcio Mercato.

Ciprian Tătărușanu a fost folosit în cinci partide la AC Milan: două în Europa League (fără gol încasat), unul în Serie A (trei goluri primite de la AS Roma) și două în Cupa Italiei (vs. Torino: 0-0, 5-4 d.l. și vs. Inter: 1-2).

500.000 de euro este suma plătită de AC Milan celor de la Olympique Lyon pentru transferul lui Tătărușanu, în septembrie 2020
Gloria Bistrița, FCSB, Fiorentina, Nantes și Lyon sunt cluburile la care a mai jucat Ciprian Tătărușanu.