Biden promite că va acționa rapid
Featured, International

După un nou record de cazuri COVID în SUA, Biden promite că va acționa rapid

Statele Unite ale Americii, ţara afectată cel mai mult de coronavirus, a înregistrat un nou record de cazuri zilnice de infectare – 127.021, iar candidatul democrat Joe Biden, care este aproape de obţinerea voturilor pentru fotoliul de la Casa Albă, a promis că va acţiona pe frontul împotriva Covid-19 încă din “prima zi” a mandatului de preşedinte, relatează AFP.

Până acum, în SUA s-au raportat 236.025 decese cauzate de noul coronavirus, cel mai dur bilanţ din lume. Vineri, s-au înregistrat 1.119 decese, fiind a patra zi consecutivă cu peste 1.000 de decese, ceea ce nu s-a mai întâmplat din august.

Potrivit universităţii Johns Hopkins, vineri s-au înregistrat 127.021 de noi cazuri pozitive cu Covid-19 în decurs de 24 de ore, al treilea record zilnic consecutiv. Totalul cazurilor raportate în SUA de la apariţia Covid-19 este de peste 9,7 milioane.

Joe Biden, care este aproape de victoria la alegerile prezidenţiale, a promis că va acţiona încă din prima zi a mandatului său şi va pune în practcă planul său de acţiune împotriva virusului,

“Acest lucru nu va putea salva vieţile care s-au pierdut, dar va salva vieţi în următoarele luni”, a spus Biden.


blank