După şapte decenii, SUA va face prima execuție federală unei femei
Featured, International

După şapte decenii, SUA va face prima execuție federală unei femei

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat vineri că a programat prima execuţie federală a unei femei după şapte decenii. Lisa Montgomery, condamnată pentru o crimă din 2004, va fi executată pe 8 decembrie, transmite Reuters.

După şapte decenii, SUA va face prima execuție federală unei femei

Montgomery, găsită vinovată pentru strangularea unei femei însărcinate în Missouri, va fi executată prin injecţie letală la penitenciarul Terre Haute din Indiana, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiţie.

După șapte decenii, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite face executia unei criminale. Ultima femeie executată de guvernul SUA a fost Bonnie Heady, într-o cameră de gazare din Missouri, în 1953, potrivit Centrului pentru Informaţii privind Pedeapsa cu Moartea.

Departamentul de Justiţie a mai programat vineri executarea, pe 10 decembrie, a lui Brandon Bernard, care, împreună cu complicii săi, a omorât doi preoţi tineri, în 1999.

Cele două execuţii vor fi a opta şi a noua condamnare cu moartea puse în practică de guvernul federal în 2020.

În luna iulie, administraţia Trump a pus capăt unei suspendări informale a execuţiilor federale din ultimii 17 ani, în urma anunţului de anul trecut că Biroul Închisorilor va folosi un nou protocol pentru injecţiile letale, cu un singur medicament, comparativ cu o combinaţie de trei medicamente utilizate ultima oară în 2003.