Featured, Politic

După OUG pe Justitie, Dăncilă se teme de reactiile Comisiei Europene

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, marți, la Bruxelles, că nu a știut că va fi adoptată o nouă ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, de către guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Premierul a declarat, marți seara, că se va întâlni cu Timmermans și îi va explica ce cuprinde noua OUG. După ședința CEX a PSD, Dăncilă a explicat de ce nu o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

”Eu astăzi (miercuri – n.r.) nu știam dacă această ordonanță de urgență apare pe lista suplimentară sau nu pentru că nu știam dacă poate să ia toate avizele. Voi avea o discuție cu domnul prim-vicepreședinte Frans Timmermans la Madrid despre această ordonanță de urgență și îi voi explica motivele și ce presupune această ordonanță de urgență.

Domna Kovesi nu e propunerea noastră pentru procuror european. Nu e propunerea Guvernului României. Nu vreau să vorbesc despre susținerea sa. Noi trebuie să fim mediatori imparțiali, nu trebuie să susținem pe cineva. Probabil când va ajunge acolo vom vedea cum votează miniștri.”, a spus Viorica Dăncilă.