După moartea unui afro-american: Mii de protestatari din statul american Colorado au blocat, sâmbătă, circulația pe Autostrada 225 într-o demonstrație pașnică, solicitând să se facă dreptate în cazul morții lui Elijan McClain, scrie CNN.

După moartea lui Elijah McClain, afro-american în vârstă de 23 de ani, a murit în 2019 în timpul unei confruntări cu polițiștii din Aurora. Tânărul a fost imobilizat prin strangulare și a suferit un atac de cord în timp ce se afla în ambulanță. Trei zile mai târziu, bărbatul a murit.

Demonstranții s-au întâlnit în fața centrului municipal din Aurora, apoi au pornit spre autostrada 225. Poliția locală a blocat circulația înainte de sosirea acestora. Oamenii legii au transmis că manifestația a fost una pașnică.

“Nu recunoaștem doar dreptul unei persoane la libertatea de exprimare, ci susținem și protejăm dreptul acesteia de a face acest lucru într-o manieră pașnică”, a declarat Vanessa Wilson, șefa interimară a Poliției, pentru KMGH-TV. „Am ascultat doleanțele comunității. Preocupările lor nu sunt ignorate. Mă voi dedica unei reforme semnificative, așa cum face fiecare ofițer bun de aici, astăzi.”