Featured, Sport

După meciul Gent Viitorul, încheiat cu 6-3, belgienii au ridicat în slăvi un singur jucător

Gent – Viitorul 6-3. Echipa lui Gică Hagi a oferit cel mai spectaculos meci al serii din preliminariile Europa League. Viitorul a marcat de 3 ori, însă a încasat 6 goluri în deplasarea de la Gent. În urma acestui rezultat, Gent are prima șansă la calificarea în turul al treilea preliminar din Europa League.

Presa din Belgia a lăudat prestația celor de la Gent, care au marcat numai puțin de 5 goluri în prima repriză.

„Gent înscrie 6 goluri, dar primește 3 de la Viitorul. Gent a câștigat prima manșă a celui de-al doilea tur preliminar al Europa League, acasă, 6-3 în fața celor de la Viitorul Constanța. Gent a condus cu 6-1. dar a mai primit două goluri”, au scris cei de la RTBF.

„Gent a fost prima echipă din Belgia care a evoluat în acest sezon din cupele europene, după ce Mechelen a fost exclusă din Europa League. FC Viitorul, echipă din România, a fost măcelărită de Gent. Antrenorul Jess Thorup nu s-a putut baza pe câţiva jucători de bază, cum ar fi Depoitre sau nou-venitul Ngadeu, însă restul băieţilor s-au ocupat de acest joc”, au scris și cei de la VoetbalNieuws.

„Cele mai bune 45 de minute”, a spus și antrenorul celor de la Gent, Jess Thorup, la conferința de presă.

Golul lui Sebastian Mladen, apreciat de belgieni
Viitorul se poate consola că a marcat cel mai frumos gol al partidei. „Gent a cedat inițiativa după al doilea gol, iar Sebastian Mladen a profitat și a marcat cu un șut superb de la distanță”, au scris cei de la La Derniere Heure. Mladen a redus din diferență în minutul 20 cu un șut fantastic de la 25 de metri, atunci când scorul era 2-0 pentru belgieni.

Gent – Viitorul 6-3. Cum a reacționat Gică Hagi
Gică Hagi a avut o primă reacție după măcelul din Belgia, acolo unde Viitorul a fost învinsă clar de Gent, 6-3, în turul 2 preliminar al Europa League. ”Regele” speră încă la calificare, după un retur ”perfect”.

„Încep cu lucrurile bune. Chiar dacă am suferit o înfrângere grea, cred că ofensiv am jucat bine, de asta am şi marcat trei goluri în deplasare. Defensiv, părerea mea, am jucat foarte slab. Din păcate, le-am dat foarte multe spaţii în prima repriză. Ei au calitate, au arătat, au jucători foarte buni. Am marcat goluri în repriza a doua. E greu să spui, trebuie să marcăm goluri multe acasă. În plan defensiv nici ei nu au jucat bine, lucru care îmi dă speranţe acasă. Putem să facem un meci bun, perfect. Trebuie să nu luăm goluri şi să marcăm trei goluri.

Totul e posibil în fotbal, important e să credem în continuare. După o repriză proastă, am făcut o repriză secundă foarte bună. Aşa că rămânem cu repriză a doua şi vedem ce facem la Constanţa. S-a văzut că ambele echipe au făcut greşeli în plan defensiv. Joacă bine ofensiv, dar avem de lucrat defensiv. Noi de marcat, marcăm, de jucat ştim să jucăm fotbal. Fără minge am făcut foarte multe greşeli colective, ca şi echipă. Vom vedea. Sperăm pentru meciul de acasă.

Am avut ocazii, am dus mingea în careu. Am făcut lucruri bune ofensiv, pentru un meci în deplasare. Defensiv, din păcate, slab. Sperăm ca acasă să facem minunea”, a spus ”Regele”, în conferința de presă.

 

blank