Anghel Iordănescu a asistat încântat la spectacolul oferit de Franţa şi Elveţia, în optimile EURO 2020, însă concluzia la care a ajuns fostul selecţioner este surprinzătoare pentru cei care se pricep cât de cât la fotbal.

Anghel Iordănescu este convins că noua generație de fotbalişti din naţionala României va fi mai puternică decât cea care îi ţinea piept Franţei la EURO 2016.

„Am văzut azi (n.r. luni) un fotbal fantastic, ceva ce noi vedem aşa de rar la Bucureşti pe Arena Naţională. Sincer, lăsând la o parte spectacolul, lăsând la o parte cele şase goluri, m-a impresionat cel mai mult în minutul 101 sau 102 când întreg stadionul a scandat „România! România”. Atunci am simţit cel mai mare regret din viaţa mea.

Dacă stăm să ne gândim, acum cinci ani (n.r. – la EURO 2016) România juca cu Franţa şi Elveţia. Iar 10 jucători din lotul actual al Elveţiei a fost la meciul cu noi de atunci şi 8 din lotul actual al Franţei au fost la întâlnirea cu noi… Cu aceste echipe noi atunci am scos un egal (n.r. – cu Elveţia) şi am mâncat bătaie cu Franţa în minutul 90. Eu sunt convins că actuala generaţie de la echipa naţională a României, cu aceşti jucători tineri talentaţi, este mai bună decât generaţia pe care am avut la Campionatul European din Franţa„, a fost concluzia lui Anghel Iordănescu, după Franţa-Elveţia, de la EURO 2020.

Până acum știm doar trei meciuri din sferturile de finală ale EURO 2020: Italia – Belgia, Cehia – Danemarca și Elveția – Spania. Cealaltă partidă va arăta astfel: Suedia/Ucraina – Anglia/Germania.