După ce președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat zilele trecute, un alt politician francez a fost atacat.

Este vorba despre un politician francez Jean-Luc Mélenchon, parlamentar de stânga și fost candidat la prezidențiale, care a fost acoperit cu făină.

Incidentul s-a petrecut în timpul unui marș al stângii contra ofensivei propagandistice a extremei dreapta.

Politicianul, dar și alte câteva persoane care se aflau în imediata apropiere a acestuia, au fost acoperiți cu făină.

Incidentul a provocat îngrijorare în Franța pentru că, la fel ca atacul asupra președintelui Emmanuel Macron, denotă o degradare a situației din Hexagon.

Politicianul atacat cu făină a încercat să păstreze un ton detașat, chiar a glumit, dar a recunoscut că există o tensiune în spațiul public francez.

„Așadar, această violență… Nu știu cine este persoana (care a atacat cu făină – n.red.), dar i-a reușit, pentru că sunteți toți aici, deci spectacolul este asigurat. Bun, nu a fost decât niște făină, sunt bine, la fel și bieții oameni de lângă mine. Există o tensiune serioasă, nu știu care a fost motivul atacului cu făină, dar… Sunteți siguri că făina era pentru mine?”, a spus Mélenchon.

Emmanuel Macron, atacat recent
Aflat într-un turneu prin țară, Emmanuel Macron a fost pălmuit de un bărbat. Incidentul s-a petrecut la Drome, un departament din sud-estul Hexagonului.

În imaginile publicate pe social media se vede cum Emmanuel Macron merge pe stradă, îndreptându-se spre un grup de oameni ce păreau a-l aclama. Scena se petrece în Drome, sud-estul Franței. La un moment dat, un bărbat îi dă o palmă peste față, înainte ca ofițerii de securitate să intervină. Imediat, președintele Macron este grăbit de agenții săi de pază să părăsească locul, iar perimetrul, securizat.

În momentul în care președintele Franței este pălmuit, din mulțimea adunată la Drome se strigă „Jos cu Macronismul”.