Autorităţile columbiene au anunţat concluziile anchetei asupra accidentului aviatic din 2016, în care au murit 71 de persoane, printre care 19 jucători şi antrenorul echipei braziliene Chapecoense.

“Accidentul s-a produs din cauza lipsei de combustibil, ca urmare a gestionării necorespunzătoare a riscurilor de către compania LaMia”, au spus anchetatorii.

Cu 40 de minute înainte de impact, s-a declanşat în cabină semnalul luminos care indica nivelul scăzut de carburant, dar echipajul nu a anunţat urgenţa pentru a primi prioritate la aterizare. De altfel, un raport preliminar, efectuat la o lună după accident, arăta varianta lipsei de combustibil.

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la data de 29 noiembrie 2016, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit. Brazilienii se deplasau spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud. Returul era programat peste o săptămână, în Brazilia. La cererea celor de la Atletico Nacional, Asociaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat la câteva zile după accident că echipa Chapecoense este noua deţinătoare a trofeului. 

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI