Featured, International

După Brexit, un gigant grup bancar francez, din Londra, a trecut la concedieri

După Brexit: Societe Generale, al treilea grup bancar francez, va reduce peste 100 de locuri de muncă la subsidiara sa britanică, în cadrul unui plan de diminuare a costurilor, care îl extinde pe cel de eficientizare a activităţii anunţat anul trecut.

Site-ul eFinancialCareers a anunţat că SocGen va renunţa la 120 de angajaţi cu funcţii de sprijin din Londra.

După Brexit:”Platforma Societe Generale din Marea Britanie a propus un plan local de reducere a costurilor care afectează forţa de muncă din Regatul Unit, în special pe cei cu funcţii de sprijin”. Decizia a fost luată după o analiză pe plan local, a afirmat un purtător de cuvânt al sucursalei băncii din Londra.

Conform site-ului său, SocGen are 3.646 de angajaţi în Marea Britanie, scrie Agerpres.

Conducerea băncii a anunţat anul trecut că intenţionează să reducă costurile cu 500 de milioane de euro şi să restructureze divizia de investiţii.

Grupul de lobby financiar Paris Europlace estima recent că 3.000 de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare vor fi relocate la Paris din Londra în urma Brexitului.
Şi firmele de private equity funds şi de gestionare a activelor iau în calcul mutarea din Marea Britanie.

Dar nu toate locurile de muncă vor fi la Paris, iar unele companii financiare au ales Amsterdam, Dublin, Frankfurt sau Luxemburg pentru viitoarele lor sedii din Europa.
Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.