Sinead O’Connor. Interpreta hitului “Nothing compares to you” a anunţat că se retrage din industria muzicală anul viitor. Cântăreaţa irlandeză renunţă la turnee, iar următorul ei album de studio, “No Veteran Dies Alone”, va fi ultimul LP pe care îl va lansa vreodată.

Sinead O’Connor se retrage din muzică, anunţul fiind făcut de artistă pe Twitter. În vârstă de 54 de ani, artista irlandeză şi-a motivat retragerea prin faptul că se simte „obosită”. Ea a anunţat, de asemenea, că albumul nu va fi promovat printr-un turneu.

„Vă scriu aici pentru a vă anunţa retragerea mea din turnee şi din industria muzicală. Am îmbătrânit şi sunt obosită. ‘NVDA’ va fi ultimul meu album. Şi nu vor mai exista turnee sau acţiuni de promovare„, a scris cântăreaţa într-un mesaj online.

„No Veteran Dies Alone” va conţine şapte cântece şi va fi primul album de studio pe care cântăreaţa Sinead O’Connor îl va lansa după o pauză de opt ani, în prima parte a anului 2022.

Sinead O’Connor se retrage din muzică pentru că se simte „obosită”
Vedeta irlandeză consideră că retragerea din muzică după 40 de ani dedicaţi acestui domeniu reprezintă o veste „uluitor de frumoasă„, întrucât simte că acesta este momentul potrivit pentru a se retrage din muzică, scrie site-ul contactmusic.com

„Nu este o veste tristă. Este o veste uluitor de frumoasă. Un războinic ştie când el sau ea trebuie să se retragă. A fost o călătorie de 40 de ani. A sosit timpul să pun piciorul în prag şi să fac în aşa fel încât alte visuri să devină realitate„, a adăugat cântăreaţa.

Interpreta irlandeză le-a spus fanilor de pe Twitter că a luat decizia de a face ea însăşi anunţul deoarece s-a simţit încurajată de lansarea autobiografiei sale, „Rememberings”, carte care a ajutat-o să-şi dea seama de faptul că este „propriul ei şef„.

„Îmi cer scuze dacă i-am supărat pe agenţii companiilor de rezervări de bilete, pe organizatorii de concerte sau pe manageri din cauza mesajului despre retragerea mea din activitate. Probabil că acea carte m-a făcut să înţeleg că sunt propriul meu şef. Nu am vrut să aştept permisiunea unor bărbaţi care să-mi spună când pot să fac acest anunţ„, a precizat Sinead.

Recent, artista a lansat acuzaţii grave la adresa regretatului cântăreţ american Prince, susţinând că era iubitor al diavolului. Artista irlandeză a devenit cunoscută pe plan mondial după ce a lansat în 1990 un cover după „Nothing Compares 2 U”, un cântec din repertoriul starului american. După succesul fenomenal al acelui cover, cântăreaţa irlandeză a participat la o petrecere organizată de Prince în 1991 în reşedinţa lui din Hollywood.