Papa Francisc se află într-o vizită istorică în România, între 31 mai şi 2 iunie, iar subiectul este prezentat pe larg de către pres din românia si cea din occident. Suveranul Pontif a primit mai multe cadouri, printre care o minge și un tricou cu autograful lui Gică Hagi. Cel care a oferit cadourile a fost chiar președintele Klaus Iohannis.Dumitru Dragomir face glume tendenţioase: De ce Iohannis nu i-a dat Papei două stampile de vot

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, e de părere că, la astfel de evenimente, este folosită imaginea sportivilor români.

„L-am văzut pe domnul președinte (n.r. – Klaus Iohannis) că a dat o minge Papei și un tricou. În ultimii 20 de ani, nu a făcut nimeni nimic pentru sportul românesc. Când sunt evenimente de genul se folosesc de marii sportivi ai României. De ce domnul președinte, în loc de minge și pagaia aia, de ce nu i-a dat două ștampile de vot Papei?!”, a spus Dumitru Dragomir în exclusivitate la Digi Sport Matinal.

Citeste si...
Klaus Iohannis: Vom reuşi să facem din România un lider în domeniul schimbărilor climatice

Papa Francisc, încântat de cadourile primite
Papa Francisc a fost încântat de faptul că a primit o minge și un tricou cu autograful lui Gică Hagi. Suveranul Pontif nu a ascuns faptul că este microbist, iar formația sa favorită este San Lorenzo.

„Cum știm că Sanctitatea Voastră este interesată și de sport, avem câte ceva. Avem o vâslă semnată de campionul nostru Ivan Patzaichin și ceva ce o să vă placă. O minge de fotbal semnată de Hagi”, i-a transmis Klaus Iohannis. Răspunsul Papei Francisc a venit imediat: „Grazie!”