Dumitru Buzatu
Actualitate

Dumitru Buzatu, prins în flagrant! Președintele CJ Vaslui ar fi luat șpagă, Ciolacu va propune excluderea

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, ar fi fost prins în timp ce lua șpagă. Banii se aflau în portbagajul unei mașini, iar politicianul a fost dus la audieri de procurorii DNA.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, ar fi fost prins în flagrant de DNA, în timp ce lua șpagă. Președintele CJ Vaslui a fost dus la audieri de procurori.

Update: La această oră, procurorii DNA efectuează percheziții, acasă, la Dumitru Buzatu.

După cum susțin surse judicare, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA, vineri seară. El ar fi fost monitorizat de procurori și prins în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 de milioane de lei, pentru acordarea unor contracte.

Dumitru Buzatu ar putea să fie exclus din PSD. Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj public, la scurt timp după izbucnirea scandalului

La aflarea veștii, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că va propune excluderea lui Buzatu din partid.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”. A fost mesajul pe care liderul PSD l-a transmis pe contul de Facebook.

Dumitru Buzatu este căsătorit cu Gabriela Crețu. Fiul său, Tudor Buzatu, a fost numit secretar de stat, anul trecut.

Este unul dintre cei mai longevivi lideri ai PSD

El a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR, și s-a aflat în Parlamentul României până în 2012. În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

Actual vicepreședinte al PSD, a fost și deputat și este unul dintre cei mai longevivi lideri ai social-democraților.În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

”Îmi pare rău de o asemenea veste, este un coleg vechi, dar, având în vedere situația de față, probabil că mâine se va convoca Biroul Permanent Național, unde se va vorbi despre demiterea sa din partid” a declarat Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, la Digi24.

blank