DSP Bucureșt
Actualitate, Featured

DSP București nu mai face față cazurilor de COVID. „În București, 20 de angajați sună zilnic 5 mii de persoane, sunt întârzieri de 2 zile”

Direcțiile de Sănătate Publică DSP București sunt depășite de numărul de cazuri COVID-19 și de-abia mai fac față cererilor de testare.

DSP București este suprasolicitat din cauza persoanelor infectate cu Sars-Cov-2, oamenii sună încontinuu, iar anchetele epidemiologice se fac cu întârziere.

Un personal format din 20 de angajați trebuie să sune înapoi zilnic 5.000 de persoane și se creează întârziere chiar și de 2 zile din momentul în care pacienții primesc un rezultat pozitiv la testul COVID-19.

Ceea ce face ca procedura să devină și mai dificilă este că nu toți acceptă să dezvăluie informațiile solicitate.

Nu există personal, iar cei care reclamă că au contractat virusul ajung să fie testați în câteva zile de la infectare.

Claudiu Teodorescu, coordonatorul centrului DSP București, spune că este bine să apelăm call-centerul DSP atunci când dorim să ne testăm, pentru a nu încărca serviciul 112.

Acesta a mai precizat că persoanele vaccinate nu trebuie să se carantineze dacă sunt contacți direcți ai unui infectat cu COVID-19:

„Persoanele vaccinate cu vaccinurile care prezintă ambele doze, dar și vaccinurile monodoză, nu se mai carantinează după ce au trecut 10 zile de la data efectuării ultimei doze, în condițiile în care sunt contacți direcți. (…) Reglementările legislative în acest moment nu prevăd acțiuni privind persoanele care au anticorpi împotriva virusului Sars-CoV-2.”, a adăugat Claudiu Teodorescu, potrivit Antena3.

DSP vor verifica, zilnic, numărul paturilor la ATI COVID-19. MS: „Se vor asigura că paturile există fizic”
Peste 180 de inspectori sanitari din DSP vor verifica, zilnic, numărul paturilor la ATI COVID-19, a tranmis Ministerul Sănătăţii.

„Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor ATI pentru bolnavii de COVID-19.

Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi.

Inspectorii sanitari se vor asigura că, paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, a transmis MS.

Mai mult, la cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi ATI.

blank