Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea unui număr de 2 persoane, implicate în traficul de droguri de mare risc. 

Inculpații sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, participaţie improprie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept, instigare la introducerea în ţară de droguri de mare risc, fără drept şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, fără drept.

În cauză s-a reţinut faptul că, inculpaţii au introdus în ţară, de pe teritoriul Spaniei, prin intermediul unei firme de curierat, o cantitate de cocaină ce urma să fie comercializată către consumatori de pe raza judeţului Prahova.

La data de 04.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpaţi, după ce acesta a ridicat de la firma de curierat coletul ce conţinea cantitatea de 200 de grame de cocaină.

La data de 04.05.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, în urma cărora au fost ridicate 120 de grame de cocaină, 2,8 kilograme de cannabis, 80 de grame de rezină de cannabis, seminţe de cannabis, precum şi sumele de 90.661 de lei, 6.755 de euro, 1.750 de lire, 820 de dolari, 100 de franci, 550 de franci elveţieni.

În cursul zilei de astăzi, inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.