Sofia Goggia (27 de ani) și Michela Moioli (24 de ani), două foste medaliate cu aur la Jocurile Olimpice, au povestit emoționate cum resimt criza creată de pandemia de COVID-19 în Lombardia

Sofia, schioare, și Michela, care concurează în probele de snowboard, locuiesc în apropiere de orașul Bergamo, din Lombardia, epicentrul pandemiei de coronavirus în Italia. În Peninsulă, 793 de oameni au murit doar sâmbătă, 21 martie, din cauza COVID-19.

Bunica Michelei și-a pierdut viața din cauza COVID-19, în timp ce bunicul sportivei este și el infectat, luptându-se în aceste momente ca să supraviețuiască.

Michela Moioli: ”În afara cimitirelor, sicriele sunt îngrămădite, pentru că nu e nimeni să le îngroape!”
”E un război acasă. Bergamo e un oraș pustiu. Singurele sunete pe care le auzi sunt clopotele bisericii, care bat pentru morți, și ambulanțele. În afara cimitirelor, sicriele sunt îngrămădite unele peste altele, pentru că nu e nimeni să le îngroape”, a mărturisit Moioli, la o televiziune din Italia.

”Fiecare familie de aici are măcar un membru care suferă de coronavirus”, a adăugat ea. ”Înmormântarea bunicii a durat cinci minute. Nici n-a fost timp să se adune toată familia. Acum ne rugăm pentru bunicul Antonio.”

Citeste si...
Marian "Ceaușescu", unul dintre liderii #rezist, la poze cu Iohannis

În această perioadă, toată Lombardia trăiește un scenariu SF. Cimiterele au liste de așteptare pentru înmormântări, în timp ce crematoriile funcționează 24 de ore pe zi. ”Dezastru de proporții istorice” a fost descrierea pe care jurnaliștii de la Washington Post au făcut-o situației din zona Bergamo.

Coronavirus | Peste 4.800 de oameni au murit în Italia
Sofia Goggia a postat pe Twitter o fotografie răvășitoare, în care militarii transportau cadavrele. ”Asta auzim din casele noastre”, a scris schioarea italiană.

”Spitalele, mai ales în zona Bergamo, sunt gata să cedeze”, a scris Sofia pe Instagram. ”Gândul că atâția oameni bătrâni trec prin asta îmi frânge inima. Ei se luptă cu sentimente de singurătate și deznădejde”, a continuat ea.

Goggia a părăsit Bergamo la sfârșitul lunii ianuarie și s-a mutat în cazarmele militare din orășelul Courmayeur, în Alpii Italieni, pentru a evita să intre în carantină și a putea să încheie Campionatul Mondial de Schi.

Italia este cea mai afectată țară de coronavirus. De când a început criza, 53.578 de oameni au fost infectați, până pe 22 martie. Dintre ei, 4.825 și-au pierdut viața.