Drama unui băiețel în vârstă de 3 ani, care suferea de o boală ereditară foarte rară, a murit într-un spital din Australia după ce părinților săi nu li s-a permis să îl ia acasă pentru a fi înconjurat de familia lui în ultimele clipe de viață.

Drama unui băiețel, care și-a petrecut majortatea vieții într-o „bulă de plastic”, a murit în brațele părinților săi într-un spital din Australia, după 858 de zile de spitalizare.

Thomas Collins a murit într-un spital din Melbourne, unde fusese internat de mai bine de un an de zile pentru a primi un tratament pentru sistemul imunitar care era grav afectat de boala de care suferea, potrivit Daily Mail Australia.

„Am făcut tot ce am putut pentru a-l lua acasă”, a declarat mama acestuia, Leah Collins, în vârstă de 32 de ani.

Însă, din cauza restricțiilor impuse în statul australian în care locuiesc, Queensland, cei doi părinți nu și-au putut duce copilul acasă pentru a-și petrece ultimele zile din viață alături de familie.

Micuțul Thomas s-a luptat constant pentru a rămâne în viață
Micuțul Thomas suferea de o boală gravă – imunodeficiență combinată severă (SCID), o afecțiune ereditară a sistemului imunitar – celulele albe din sânge nu funcționează cum trebuie și nu pot produce anticorpi. Astfel, sistemul imunitar nu poate lupta cu germenii iar mai mică infecție poate fi fatală.

Thomas a petrecut 858 de zile în spital și a primit un transplant de măduvă osoasă.

Mama acestuia a povestit că cel mic trebuia să stea într-o cameră specială, presurizată, pentru a menține zona sterilă. Totuși, în urmă cu câteva săptămâni, Thomas a contractat o infecție și a fost supus unei operații pe creier iar de atunci s-a aflat în comă indusă.

Părinții micuțului au făcut tot ce le-a stat în putință să găsească mijloacele legale care să le permită să se întoarcă în statul Queensland, unde sunt rezidenți, însă, chiar dacă aveau teste de coronavirus cu rezultate negative, nu li s-a permis să se întoarcă acasă fără să stea cele două săptămâni în carantină.