Povestea tragică a unei femei din Podeni, Mehedinţi. Maria Tomescu primeşte o pensie lunară de 3 lei, din care 2 sunt reţinuţi, un leu debit şi unul comision.

636x340_batrana-plansjpg_59815900

Maria Tomescu, o bătrână din Mehedinţi, comuna Podeni, primeşte o pensie de urmaş de 3 leu pe lună, în talon, iar 1 leu în mână. Femeia spune că nu a lucrat niciodată, însă acum nu mai are dreptul nici la o pensie din partea soţului său deoarece actele au fost rătăcite.

“Soţul meu a lucrat la achiziţii în mină. Atunci când a mers să-şi scoată adeverinţă, doamna de acolo i-a dat adeverinţă cu data de când a mers să scoata actul, nu din ziua în care el s-a angajat. A greşit şi el nu şi-a dat seama. După ce a murit el, am făcut o reclamaţie şi mi-au zis să mai aduc o adeverinţă, însă eu nu am mai avut de unde pentru că arhivele au fost arse la revoluţie. 2 lei sunt reţineri pentru banii pe care statul zice că eu îi primesc abuziv.

Pensia i-o dau nepoatei mele. Ea se bucură pentru acest leu. Am noroc cu un nepot pe care l-am crescut, el mă ajută cu bani”, a declarat bunica Maria la “Acces Direct”, scrie spynews.ro.