Featured, Life

Dragoste: Nu-ţi lăsa relaţia să se destrame. Află cum!

Cei mai mulţi oameni sunt de părere că partea cea mai grea a unei relaţii este să îţi găseşti persoana potrivită care să îţi stea alături, însă nu îşi dau seama că este foarte greu să îţi păstrezi dragostea proaspătă şi relaţia sănătoasă. Stresul, lipsa comunicării şi gelozia sunt doar câteva probleme cu care te poţi confrunta de-a lungul timpului. Oare cum poţi avea o relaţie care să nu se destrame aşa uşor?

Petreceţi timp împreună
Timpul trece din ce în ce mai repede şi parcă abia aveţi timp să petreceţi timpul împreună. În acest caz, chiar dacă nu sună prea romantic, aţi putea începe să vă planificaţi dinainte orele pe care le veţi petrece unul în compania celuilalt. Relaţia ta nu ar trebui să aibă de suferit dacă sunteţi din ce în ce mai ocupaţi, aşa că planificând din timp serile de ieşit în oraş sau pur şi simplu de stat împreună acasă, vă veţi gândi amândoi la viitor şi vă veţi simţi mai apropiaţi. Chiar dacă sunteţi de mai mult timp în această relaţie, nu înseamnă că poate rezista în timp dacă nu îi acordaţi destulă atenţie.

Comunică şi sentimentele dificile
Mereu zic acelaşi lucru: comunicarea este foarte importantă într-o relaţie, însă când faci asta nu te referi doar la lucrurile bune, ci trebuie să înveţi să exprimi şi emoţiile negative, însă într-un mod constructiv şi pozitiv. Când emoţiile negative încep să iasă la suprafaţă, pe moment poţi pierde aprecierea şi respectul faţă de cel din faţa ta, însă poţi schimba asta exersând. Pentru început, dacă nu reuşeşti să te calmezi de la început şi să-i spui ce te deranjează mai exact, îi poţi cere să te lase câteva minute să te calmezi sau să vă calmaţi amândoi şi apoi să continuaţi discuţia raţional şi calm.

Sexul ca o armă
Adesea se întâmplă ca atunci când un cuplu se ceartă, viaţa sexuală să fie prima care are de suferit, sexul fiind folosit ca o armă de răzbunare. De fiecare dată când te enervează iubitul tău, nu mai faceţi sex, de fiecare dată când vă certaţi, nu vrei să îi mai oferi satisfacţia plăcerii sexuale, însă nu ai de ce să creezi aceste barieri în dormitor pentru problemele din viaţa de zi cu zi. Atunci când apar probleme, discută-le, negociază o soluţie şi scapă de tensiune făcând sex.

Nu evita problemele
Doar pentru că îţi este teamă că vă veţi despărţi – mai exact, că vei rămâne singură – nu înseamnă că trebuie să laşi problemele de cuplu nerezolvate. Adesea oamenii rămân în relaţii nesănătoase sau nepotrivite pentru ei de teamă că vor rămâne singuri dacă aduc în discuţie lucrurile care îi deranjează. Preferă să tragă cu dinţii de relaţii care sunt chiar dureroase decât să renunţe la ele şi să poată continua drumul către fericire. Faptul că eviţi problemele vă poate îndepărta unul de celălalt până ajungeţi să vă despărţiţi, aşa că cel mai bine este să fii sinceră cu tine şi să îţi analizezi relaţia în profunzime.