Actualitate

Dragoș Pîslaru este noul ministru al Muncii

Dragoş Pîslaru este noul ministru al Muncii și își poate începe oficial munca în noua funcție. Acesta a depus jurământul de învestire în funcție la Palatul Cotroceni în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

După demisia fostului ministru, Dacian Cioloș l-a propus lui Klaus Iohannis pe Dragoș Pîslaru și se pare că propunerea premierului a fost pe placul președintelui. Iohannis a a semnat decretul privind numirea lui Dragoș Pîslaru în funcția de ministru al Muncii.

Dragoș Pîslaru este născut în 1976, este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra. Înainte de a trece în fotoliul de ministru, Dragoș Pîslaru a deţinut funcţia de consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului.

Dragoș Pîslaru deține 9 conturi de economii, dispunând, în total, de aproape 500.000 lei, peste 9.000 euro şi aproximativ 10.000 de dolari.

Potrivit declaraţiei de avere, Dragoș Pîslaru deţine o casă de locuit de peste 180 metri pătraţi şi un apartament de 74 metri pătraţi în Bucureşti şi nu are maşină. La capitolul plasamente, investiţii şi împrumuturi, Pîslaru a dat împrumut 220.000 lei (aproximativ 50.000 euro), şi are acţiuni la SCDFEE Electrica S.A. în valoare de 68.062 lei şi CNTEE Transelectrica de 1949 lei. În total, el deţine peste 400.000 lei în acţiuni (peste 90.000 euro).

„Principalele misiuni, obiective ale dânsului vor fi să continue discuția și să finalizeze această discuție privind elaborarea, în măsura în care va fi posibil, a unui act normativ pentru a corecta anumite dezechilibre legate de salarizare. I-am cerut ca în cel mai scurt timp să organizeze o întâlnire cu sindicatele pentru a relua discuția și pentru a vedea care sunt bazele pe care putem discuta pentru un astfel de act normativ. Guvernul nu-și dorește să impună un act normativ, ci vrem să ajungem la un acord cu sindicatele în limita bugetului pe care îl avem la dispoziție și în această limită să vedem dacă putem face ceva. După care, în zilele următoare, dânsul o să-și prezinte programul, care va fi o continuitate a ceea ce s-a făcut până acum, însă i-am cerut și dânsului, așa cum am cerut și altor miniștri, ca de acum înainte intrăm într-o nouă fază a programului de guvernare și să ne concentrăm pe livrarea de rezultate, pe proiecte care au fost deja pregătite”, a spus premierul Dacian Cioloș despre Dragos Pîslaru.

blank