Cultura, Interviu, Stiri

Dragoş Bucur şi-a văzut filmul, “Love Building” de “vreo 15 ori”

Dragoş Bucur: “Cred că dragostea poate repara aproape orice!”

file2441

Una dintre cele mai tari comedii româneşti din ultimii ani, “Love Buiding”, este un film făcut între prieteni. Un proiect care cu multă inteligenţă şi tot atâta economie (40.000 de euro), cu la fel de mult efort a reuşit nu numai să iasă pe piaţă dar şi să exalteze publicul de la TIFF, la premiera românească. Este un film “altfel”. Filmul este o comedie mai curând dramatică decât romantică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să “repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

file2427

Chiar dacă nu crede în varianta ”fericiţi până la adânci bătrâneţi”, Dragoş Bucur admite că dragostea poate repara orice şi promite o ”recidivă” pentru 2014!

“Silviu Soare, personajul meu din «Love Building» nu crede în povestea cu printul şi prinţesa care se cunosc şi trăiesc «fericiţi până la adânci bătrâneţi» fără probleme, luptă şi momente grele. El crede în cuplurile care se luptă pentru dragostea lor, crede că în cuplu poţi greşi, aşa cum poţi greşi şi în viaţă, dar că «se poate repara». Da, în principiu sunt de acord cu el – cred că dragostea poate repara aproape orice!”, povesteşte Dragoş Bucur, într-un interviu pentru protvmagazin.ro.

Scenariului şi regia aparţin Iuliei Rugină şi celor două co-scenariste Ana Agopian şi Oana Răsuceanu. “Au pus pe hârtie toate problemele de cuplu prin care au trecut şi, la final, aveau mai multe probleme decât era nevoie în film”, mai spune Dragoş

El spune că a văzut filmul de “vreo 15 ori”. A fost realizat cu foştii elevi ai şcolii lor de actorie.

love-building-adi-marineci-still-40

Se gândesc şi la o continuare. “Pe 2 septembrie am început înscrierile la noua serie de cursuri Actoriedefilm.ro ce va începe în octombrie şi planul este să încheiem aceste cursuri în primăvara lui 2014 cu ”Love Building 2”! Deci, cine vrea să se vadă în cinema în toamnă, să intre repede pe www.actoriedefilm.ro!”

Omul Dragoş Bucur are o cu totul altă viaţă. Se bucură de Sofia, care abia a început şcoala. Apoi filmează la un lungmetraj în Anglia şi din octombrie începe noua serie de cursuri Actoriedefilm.ro. (I.G.)