Actualitate, Featured

Dragnea, undă verde să stea o zi în libertate

Liviu Dragnea va fi din nou în libertate. Pentru o zi! Permisia care i-a fost refuzată de ziua lui a fost aprobată, în cele din urmă. Astfel, fostul lider al PSD va ieși din închisoare cândva săptămâna viitoare.

Noua cerere de a ieși din închisoare pentru o zi de libertate a lui Liviu Dragnea a fost semnată din nou de şeful parcului auto unde fostul președinte al PSD lucrează ca mecanic după gratii, același care a semnat-o și săptămâna trecută, iar directorul Penitenciarului Rahova a respins-o.

De această dată, cererea a fost aprobată și de o comisie de liberări. Rămâne de văzut dacă și conducerea închisorii va fi de acord. În acest caz, fostul lider PSD ar trebui să iasă din închisoare la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie.

În continuare sunt voci din sistemul penitenciar care spun că această recompensă este acordată mult prea devreme deoarece pentru început deținuților li se suplimentează numărul de pachete și de vizite pe care le pot primi, abia apoi se ajunge la eliberări de o zi.

Din punct de vedere legal, permisia de o zi se acordă după patru luni, Liviu Dragnea fiind încarcerat de cinci luni, însă oamenii din sistem afirmă că de cele mai multe ori acestea se acordă după cel puțin un an de zile de pedeapsă.