Preşedintele Klaus Iohannis a omis din declaraţia de avere sumele încasate de la o bancă, iar procurorii l-au protejat, acuză Liviu Dragnea, care a adus la Parlament o a doua valiză, ”găsită în curte de un localnic din Sibiu.” Liderul PSD este hotărât să continue cu dezvăluirile despre şeful statului, insinuând că ştirile despre acesta mor ciudat de repede.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a venit luni în Parlament cu o valiză mai mare decât cele două prezentate anterior, care conţine documente şi mai multe stick-uri, spunând că valiza a fost găsită “de un localnic din Sibiu”

“Azi este a doua zi de luni şi este a doua valiză. Un localnic din Sibiu a zis că a găsit-o în curte şi a dat-o unui prieten, care a dat-o altui prieten şi care prietenul acela cică a devenit martor sub acoperire. Acestea sunt nişte stick-uri pe care o să vi le oferim”, a spus liderul PSD.

“Am văzut cu toţii că de foarte multe ori, deşi există unii jurnalişti care fac dezvăluiri bine documentate, cu privire la activitatea infeacţională a domnului Iohannis, aceste ştiri mor foarte repede. Foarte, foarte ciudat. Şi am zis să continui eu. Eu cred că românii au un drept legitim cine este cu adevărat acest personal. Ceea ce vedem la acest preşedinte fake, adică fals, este un personaj de carton susţinut de statul paralel. Mulţi l-au descris ca un şef de clan, cu toate acţiunile întreprinse. Putem vorbi despre 17 dosare penale. Acest domn care vorbea despre penali şi despre penalii cocoţaţi în vârful statului. Păi, dumnealui este penal, deci s-a cocoţat în vârful statului. În timp ce făcea pe Albă ca Zăpada şi arăta cu degetul era posibilul penal în vârful statului”,a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a ironizat şi prezenţa şefului statului la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, întrebând jurnaliştii: “A terminat domnul Iohannis la domnul Negoiţă? A terminat? Ca să nu îl întrerupem”.

Dragnea îl acuză pe Klaus Iohannis că a omis unele sume în declaraţia de avere, încasate din închirierea unor imobile.

“România lucrului bine făcut. Asta ne spunea domnul Iohannis care nu şi-a trecut în declaraţia de avere sumele cu acea bancă comercială, plătite în avans pentru a închiria. Procurorii nu au cercetat, l-au protejat. Alte dosare au fost închise şi cred că vor urma să apară dosare. Săptămâna viitoare luni voi veni cu a treia valiză. A treia, nu a patra. Aceea a fost cu gogoşi, dar n-aţi vrut nici dvs să înghiţi gogoşile acelea?”, a declarat Liviu Dragnea.

Referitor la semnalul de alarmă tras de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit căruia România nu ar fi pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, că acesta aduce un mare deserviciu ţării.

“Fiecare cu obsesiile lui. Klaus Iohannis are această obsesie din noaptea lui decembrie 2016. Bineînţeles. Sunt deja din ce în ce mai mulţi români care nu se mai lasă păcăliţi de minciunile lui Iohannis. De doi ani ne-a minţit, că nu sunt bani de pensii, că nu ne încadrăm în deficitul de 3%. Numai minciuni alarmiste şi s-a realizat ce ne-am asumat prin programul de guvernare. Aşa se va întâmpla şi de acum înainte. Guvernul e pregătit să getioneze cu succes preşedinţia Consiliului UE. Ceea ce Iohannis este să facă un deserviciu României, pentru că încearcă să inducă ideea că Guvernul din ţara lui, nu e pregătit de această preşedinţie. Acest lucru e incalificabil.”

Preşedintele PSD a catalogat demisia ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, drept “ciudată”, dar ne linişteşte că premierul Viorica Dăncilă are deja înlocuitorul pregătit.

“E bine să vorbiţi cu domnul Victor Negrescu, doamna premier are deja propunerea pregătită, dar nu se pune problema ca această demisie foarte ciudată să afecteze pregătirea pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Acolo nu a lucrat doar un om, ci o echipă”, a declarat Liviu Dragnea.