Dragnea, prins in corzi de Tariceanu ALDE a cerut PSD, la discuțiile din coaliție, eliminarea din OUG 114 a plafonării prețului gazelor pentru consumatorii industriali și menținerea plafonării doar pentru populație, au declarat surse din ALDE Până la ora acesta, PSD nu și-a dat acordul final.

Potrivit surselor citate, subiectul a fost discutat, miercuri, în Parlament, de liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, cu reprezentanții PSD.

Un membru din conducerea ALDE, fost ministru, a explicat miercuri care e riscul, din punctul de vedere al formațiunii sale, dacă se mențin actualele prevederi.

„Ne putem trezi, sa spunem, ca dam din lac in put. Adica pe fondul unei cantitati mai reduse de gaze pe piata, automat creste pretul adica nu ai obtinut nimic, tu doreai sa limitezi cresterea preturilor, sa oferi conditii mai bune pentru populatie, dar pana la urma ajungi la concluzia ca nu ti-a iesit, te duci in zona de crestere de pret. Noi credem ca ar trebui sa separam lucrurile”, a spus sursa citată.

Dragnea, prins in corzi de Tariceanu:„Nu ar trebui sa umblam la pretul gazelor care se livreaza persoanelor juridice si speram ca ordonanta sa iasa in sensul asta, adica sa ramana pretul plafonat pentru persoanele fizice dar pentru consumatorii industriali sa ramana piata libera”, a adăugat oficialul ALDE.

Potrivit variantei actuale a OUG 114, prețul la gaze naturale este plafonat la 68 lei/MWh în perioada 1 aprilie 2019 – 28 februarie 2022.