Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi seară, la Antena 3, că nu este o „tragedie” faptul ca premierul a „ezitat” cu restructurarea Guvernului, chiar dacă toată coaliția de guvernare a avut o opinie diferită de a Vioricăi Dăncilă.

Liderul PSD Liviu Dragnea: Nu e o disputa, e o…va explic. Ministrii isi fac treaba bine. Asta nu e in regula (ca sunt ministri care sunt nevoiti sa munceasca pentru doua portofolii – n.r.). Asta a fost motivul pentru care in coalitie, in partid, am sustinut, aproape toti, ca cea mai eficienta procedura este remanierea prin Parlament, ceea ce ar fi facut ca teoretic Iohannis sa nu mai poata sa respinga ministri pe motiv de tinuta.
M-a intrebat Oana Florea ‘Cu ce sa ma imbrac, in roz, in fusta scurta, sa am o sansa?’
Premierul a ezitat sa vina in Parlament, probabil s-a gandit ca nu e sigura majoritatea. Noi i-am prezentat documentat cum stam cu majoritatea, adica nu sunt probleme si ar fi fost pentru Guvern in primul rand un mesaj de forta foarte serios ca nu sta la discutie cu Iohannis si intra in jocul lui Iohannis
Eu nu mi-am permis niciodata sa fortez un premier. E o decizie pe care trebuie sa o ia. Daca simte teama, nu trebuie fortata, pana la urma poate sa aiba dreptate.
Am abordat si subiectul asta, cei carora li se putea suci mana la spate s-au dus la rasucitori, s-au dus la sefii lor. Nu prea mai avem. Aveti impresia ca la votul de ieri n s-a incercat sa se rasuceasca maini la spate? Dar grupurile PSD sunt acum foarte stabile.
Nu e o disputa, a fost punctul de vedere al intregii coalitii si punctul de vedere al premierului.
Nu e o drama, nu e o tragedie. Nu tine de mine si dl Tariceanu. I-am spus ca majoritatea e stabila. Daca vreodata se hotaraste e binevenita si are siguranta maxima. Daca vrea sa continue cu interimatele, nu e mare problema.