Pro România are, conform sondajelor, șansa de a obține un scor nesperat la europarlamentare, pentru un partid atât de nou. Victor Ponta, liderul formațiunii, deschide lista la alegeri, însă șeful său de la Camera Deputaților, Liviu Dragnea, crede că Pro România nu va trece de cele 5 procente necesare pentru a trimite oameni la Bruxelles.

”E păcat pentru oamenii care au votat cu PSD, care vor vota cu PRO România pentru că e clar trendul, PRO România nu o să treacă pragul electoral. Şi o să fie voturi irosite care ar fi folositoare pentru PSD să aibă mai mulţi europarlamentari. Voturile alea irosite vor merge o parte la PNL, o parte la USR pentru că se redistribuie.”, a declarat Liviu Dragnea.

Luni seara, la Antena 3, liderul PSD a precizat că nu și-a dat seama despre cum era Ponta pe vremea când făceau echipă în Partidul Social Democrat: ”el era același, eu eram orb”. Despre Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, primii premieri demiși în istoria Partidul Social Democrat, Dragnea a adăugat: ”am ținut ochii închiși, îmi asum”.