Featured, Politic

Dragnea e în stare de ȘOC! Se anunță PROTESTE MASIVE!

Comunitatea ”Corupţia Ucide” a anunţat pe Facebook un protest care va avea loc duminică, de la ora 18:00, în Piaţa Victoriei din capitală, manifestaţiile având loc în contextul adoptării ordonanţei de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei.

Pentru un singur om şi camarila lui de puşcăriabili, de doi ani, o guvernare întreagă încearcă să distrugă Justiţia.

Au început cu OUG 13. Am ieşit în stradă şi i-am oprit.

Au continuat cu Legile Justiţiei. Am ieşit în stradă şi Uniunea Europeană a reacţionat.

Au încercat să ignore semnalele din Europa şi au adoptat Codurile Penale care îi scapă pe infractori. Am ieşit în stradă şi vocea noastră s-a auzit până la Comisia de la Veneţia.

Acum, s-au întors de unde au început: la OUG 92, care ameninţă activitatea DNA şi a Parchetului General.

În acelaşi timp, au încercat să ne intimideze cu violenţa fizică, aşa cum a fost pe 10 August şi să ne sperie cu amenzi, aşa cum a minţit Norica Nicolai, când a spus că protestele spontane sunt interzise.

 

Nu, în democraţie niciodată nu va fi interzis să îţi strigi nemulţumirea faţă de un grup de infractori care încearcă să scape de puşcărie luând ţara ostatică. Iar România este şi va rămâne o democraţie.

Este timpul să ieşim din nou în stradă. Să fim mulţi, puternici şi să-i oprim din nou.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

„Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. Suntem în momentul în care se încheie o perioadă de dezbateri pe cele trei legi ale justiţiei. A fost publicată şi cea de-a treia lege a justiţiei, care urmează să intre în vigoare mâine (marţi – n.r.). Pentru corelarea unora dintre prevederile celor trei legi, pentru preluarea unora dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru preluarea unora dintre solicitările scrise, explicite, ale Consiliului Superior al Magistraturii, pentru alte necesare corelări, Guvernul a adoptat prezenta ordonanţă de urgenţă”, a afirmat Tudorel Toader.

 

Ministrul a precizat că, în primul rând, „se măreşte vechimea necesară în profesie, în magistratură, pentru cei care vor dobândi funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de prim-adjunct şi de adjunct al acestuia, funcţiile de conducere de la DNA şi DIICOT, care în prezent este de 8 ani şi durata minimă, vechimea, va fi de 15 ani”.

Tudorel Toader a adăugat că prin OUG se intervine şi cu privire la vechimea de accedere în funcţia de procuror al DNA sau al DIICOT.

„Atât la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, adică la DIICOT, cât şi la DNA, creşte vârsta, sau vechimea în profesie, pentru a putea accede, la 10 ani. Deci, pe viitor, să fii procuror la DNA, la DIICOT va fi necesară o experienţă în profesie de 10 ani. Să merg în oglindă. Se consolidează prin ordonanţa de urgenţă şi statutul procurorului detaşat la DNA sau DIICOT, în sensul că astăzi, când vorbim, procurorul şef poate să îi revoce din structură, să ducă înapoi procurori la unitatea de bază, dacă le aplică cea mai redusă sancţiune, avertismentul, şi atunci am eliminat posibilitatea revocării procurorului din structura DNA-DIICOT de către procurorul şef în prezenţa celei mai mici sancţiuni, şi anume avertismentul. Aici este o precizare – mă rog, o prevedere – care nu este de natură decât să sublinieze faptul că viitorii procurori care vor funcţiona la secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie vor beneficia de drepturile procurorilor detaşaţi, în condiţiile legii”, a mai declarat Toader.

 

O altă prevedere a OUG se referă la transparenţa interviurilor pentru funcţii de procuror de rang înalt.

blank