Featured, Politic

Dragnea e în stare de ȘOC! Decizie BOMBĂ ÎN Justiție. Au anunțat acum

Lovitură majoră pentru Liviu Dragnea, care duce o luptă continuă împotriva protocoalelor secrete. O primă instanță a luat o decizie care-i dă dureri de cap liderului PSD.

O instanţă a respins prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General şi SRI. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti spun că protocolul nu este un act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ. Decizia nu este, însă, definitivă, scrie digi24.ro.

Chestiunea protocoalelor secrete dintre SRI şi diverse instituţii este tot mai invocată de liderii puterii, care denunţă ilegalităţi şi vor ca pe acest temei să fie anulate anumite sentinţe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri seara, după CEX, că nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se întâmplă cu probele „obţinute nelegal, care au făcut ca mulţi români să fie condamnaţi pe nedrept, pe baza unor protocoale nelegale”.

Iordache a confirmat că PSD pregăteşte amnistia pentru cei condamnaţi pe baza protocoalelor. Dragnea vrea ca Inspecţia Judiciară să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui.

 

Preşedintele comisiei speciale a menţionat că probabil este vorba despre „zeci, sute de dosare” care au fost instrumentate potrivit protocoalelor.

Dragnea vrea ca Inspecţia Judiciară să constate că DNA a folosit protocolul cu SRI în toate dosarele lui

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009.

Centrul de Investigaţii Media (CIM) a obţinut reclamaţia depusă de preşedintele PSD la Inspecţia Judiciară (IJ). Dragnea a depus sesizarea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, în 23 august. În sesizarea sa către IJ, Dragnea afirmă că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public şi SRI în 4 februarie 2009 în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal. În consecinţă, acesta cere inspecţiei judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat şi să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, arată Centrul de Investigaţii Media.

 
 
 
 
 
blank