Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Dragnea, despre OUG “traseistilor”, declarata neconstitutionala: In mod normal, primarii nu au ce să se teamă

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că primarii care au schimbat formatiunea politica în baza OUG 55/2014, care a fost declarată neconstituţională, ”în mod normal nu au ce să păţească” deoarece decizia Curţii Constituţională nu acţionează retroactiv.

dragnea_04280300

Întrebat ce se va întâmpla cu aleşii care au migrat, în urma Ordonanţei 55/2014, declarată neconstituţională de CCR, Dragnea a răspuns: “În mod normal, nu au ce să păţească pentru că nu acţionează retroactiv. Aşteptăm motivarea Curţii şi vom vedea cum vom acţiona”.

Curtea Constituțională a României a decis miercuri că Legea pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali este neconstituțională.

Potrivit deciziei CCR, Parlamentul urmează să reglementeze prin legea de respingere măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014 pentru a le pune de acord cu decizia Curții.

CCR a admis miercuri obiecția de neconstituționalitate formulată de parlamentarii PNL și PDL și a constatat că sunt neconstituționale prevederile Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali.