Featured, Politic

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anuntă data finalizarii legii pensiilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară că noua lege a pensiilor va fi finalizată până la sfârşitul sesiunii parlamentare şi va intra în vigoare din ianuarie 2021, potrivit agerpres.ro.

Liviu Dragnea, anuntă data finalizarii legii pensiilor. “În această sesiune parlamentară o finalizăm (noua lege a pensiilor – n.r.). Oricum ea intră în vigoare începând cu ianuarie 2021”, a afirmat Preşedintele PSD la Antena 3.

El a precizat că e important ca legea să fie adoptată cât mai repede. “De ce e important să o adoptăm cât mai repede? Să înceapă procesul de recalculare a pensiilor, să angajăm oamenii la Casa de pensii, o să mai dislocăm oameni de la alte instituţii publice, că se poate”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că legea a fost întârziată de preşedintele Klaus Iohannis, care a atacat-o la Curtea Constituţională. “Aia nouă (noua lege a pensiilor -n.r.) (…) a atacat-o Iohannis la Curtea Constituţională. CCR, nu comentez, a considerat că o expresie – mă rog, e decizia Curţii, noi o respectăm – o expresie trebuie modificată, a reînceput procedura parlamentară”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.