Featured, Politic

Dragnea a făcut ANUNȚUL: S-a decis cine va fi DAT AFARĂ din Guvern!

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că evaluarea miniștrilor din cabinetul Dăncilă a ajuns la final.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că următorul Comitet Executiv Naţional al PSD ar urma să fie organizat peste două sau, cel târziu, trei săptămâni, adăugând că, din discuţiile cu premierul Viorica Dăncilă, evaluarea miniştrilor social-democraţi este pe final.

„Sigur nu va fi săptămâna care urmează, o să ne consultăm cu toţi colegii, să vedem când este cea mai bună dată. Săptămâna a doua începând de astăzi sau, cel târziu, a treia”, a precizat Liviu Dragnea, întrebat când va fi organizat viitorul CExN al PSD care ar urma să decidă şi eventuale schimbări de miniştri.

Totodată, întrebat dacă evaluarea membrilor Cabinetului este gata, preşedintele PSD a afirmat: „Spunea doamna premier că e spre final”.

La remanierea de toamnă pregătită de şeful PSD vor plăti miniştrii care s-au răsculat împotriva liderului PSD, dar şi unii care s-au făcut de râs. În capul listei de remaniabili e vicepremierul Paul Stănescu, cel care a orchestrat „puciul“ intern împotriva lui Dragnea. Cum lovitura de partid a eşuat, Dragnea vrea să-l dea afară din Executiv pe vechiul său prieten, ajuns între timp duşman. Stănescu, din postura de ministru al Dezvoltării, distribuie banii de la bugetul de stat către primarii din ţară, deci are o influenţă foarte mare asupra baronilor locali ai PSD. În locul lui Paul Stănescu ar putea veni Marian Oprişan, cel care a fost de partea lui Dragnea în disputa cu Stănescu. Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Oprişan îşi doreşte mai mult Ministerul de Interne, însă Carmen Dan nu poate fi dată la o parte, fiind unul dintre oamenii fideli lui Dragnea.

 
 

Ministerul Apărarii e alt portofoliu important care va avea un nou titular. Mihai Fifor, unul dintre apropiaţii liderului PSD, se numără, surprinzător, printre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Fifor nu a fost prezent în CEx-ul PSD de săptămâna trecută, fiind plecat într-un turneu în SUA, unde a avut mai multe întâlniri organizate de ambasadorul George Maior, pe care Dragnea vrea să-l mazilească. Chiar dacă Fifor a negat că e unul dintre semnatarii scrisorii, Dragnea vrea să-l instaleze la MAPN pe Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor. Potrivit surselor citate, Căprar e la cuţite cu Mihai Fifor, deşi sunt colegi în organizaţia PSD Arad.

blank