Draga Olteanu Matei (85 de ani) s-a retras de câţiva ani buni din lumina reflectoarelor şi a refuzat să mai joace în filme, alegând să se bucure de o bătrâneţe liniştită, departe de traficul infernal şi de poluarea caracteristice oraşelor mari. Aşadar a decis să părăsească Bucureştiul şi s-a stabilit la Piatra Neamţ, într-o pensiune cunoscută din oraşul acesta.

Marea actriță din generația de aur a devenit foarte discretă, în privința vieții ei personale, însă recent a acceptat să acorde un interviu pentru emisiunea lui Teo Trandafir, Teo Show. Actriţa a fost destul de rezervată în declaraţii şi a subliniat, pe parcursul interviului, că şi-ar fi dorit să nu apara ea la televizor, ci persoane tinere, care ar avea nevoie de ajutor şi promovare. 

Aşa arăta Draga Olteanu Matei în celebrul rol al Chiriţei
 

„Nu aș fi acceptat să dau acest interviu dacă nu îmi spuneai că vii din partea lui Teo. Sunt bătrână, aș vrea să promovați tinerii”, a declarat actrița, care trăiește de câțiva ani buni la o prietenă la Piatra Neamț.

Draga Olteanu Matei a vorbit şi despre viaţa sa de la Piatra Neamţ şi a menţionat că, indiferent în ce loc ar călători sau s-ar stabili, Bucureştiul va rămâne întotdeauna în sufletul său, căci ocupă un loc aparte. 

draga-olteanu-matei

Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ
Foto: Captură video
 

„Aici stau la o prietena foarte bună, cu care m-am cunoscut în1992. Soțul meu s-a grăbit să plece și m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singura, eu sunt cu el în permanență. Am rămas aici nu numai pentru că sunt oameni extraordinari, dar este și faorte frumos locul și foarte liniștit și îmi face plăcere să stau aici.(…) Bucureștiul e satul meu natal, îl porți cu tine oriunde ai merge” , a declarat actriţa.

Cea care a interpretat magistral rolul Chriţei a vorbit şi despre cariera sa, precizânhd că nu i-a plăcut niciodată să fie lăudată, ci că i-a apreciat pe oamenii care au criticat-o constructiv şi au determinat-o să se autodepăşească. 

Cu ce probleme de sănătate se confruntă actriţa?

Anul trecut, în luna mai, Draga Olteanu-Matei a fost internată de urgență în spital, apărând mai multe zvonuri că ar suferi de pancreatită, însă informația nu a fost confirmată de aceasta sau de surse apropiate.